Peter Schouten: 'Eer vandaag Peter R. de Vries en doe het waardig'

21 juli 2021 om 09:08 • Aangepast 21 juli 2021 om 10:42
nl
Advocaat Peter Schouten roept iedereen op om woensdag Peter R. de Vries te eren. "Ga langs bij theater Carré in Amsterdam of doe het op uw eigen manier. Doe het waardig", schrijft hij op Twitter.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Eer de man die hard was op de inhoud en zacht op de mens. Die vocht tegen onrecht en die een bloedhekel had aan machtsmisbruik, hypocrisie en onrechtvaardigheid", stelt vriend en collega Schouten.

Schouten kende de misdaadjournalist al vele jaren en was goed bevriend met hem. Enkele dagen nadat Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam, riep Schouten op om rozen op straat neer te leggen. Daar werd in het hele land gehoor aan gegeven.

Wachten op privacy instellingen...

Afscheid Carré
Bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam kunnen mensen woensdag afscheid nemen van de misdaadverslaggever. De deuren zijn vanaf elf uur 's ochtends tot acht uur 's avonds geopend. "Er wordt rekening gehouden met grote drukte", aldus RTL Boulevard. Om half negen 's ochtends stonden de eerste mensen al in de rij om een laatste groet te brengen aan de journalist. Daarna werd het al snel drukker. Rond tien uur rond stonden al zo'n tweehonderd bezoekers te wachten.

Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL-Boulevard. Vorige week donderdag overleed hij aan zijn verwondingen.

Wachten op privacy instellingen...

Zijn lievelingslied
Donderdagochtend om elf uur draaien vrijwel alle radiozenders tegelijkertijd het nummer A whiter Shade of Pale van Procol Harum als eerbetoon aan Peter R. de Vries. Ook Omroep Brabant zal dan het lievelingsnummer van de misdaadverslaggever draaien. Op datzelfde tijdstip begint donderdag de uitvaart van De Vries.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.