5 generaties op 1 foto: van betovergrootmoeder Bea (96) tot baby Eline

21 juli 2021 om 14:45 • Aangepast 22 juli 2021 om 07:35
nl
De vijf generaties vrouwen van familie Morpey-Van Gemert uit Uden en Schaijk zijn zo trots als een pauw. Overgrootmoeder, oma en moeder kwamen woensdag samen met de kersverse baby Eline een bezoekje brengen aan de betovergrootmoeder bij woonzorgcentrum Hof van Bethanië in Mierlo. Daar hebben betovergrootmoeder en achterachterkleindochter voor het eerst geknuffeld.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Vijf generaties zijn nog steeds heel bijzonder:

  • betovergrootmoeder Bea (96)
  • overgrootmoeder Vivian (74)
  • grootmoeder Yolanda (55)
  • moeder Adinda (34)
  • baby Eline (2,5 week)

"Doe geen domme dingen. Pas op", zingt betovergrootmoeder Bea als ze de pasgeboren Eline in haar armen sluit. Veel herkent of weet ze niet meer. Zoals haar eigen kleinkind, en moeder van Eline, Adinda, maar dat doet er nu niet toe. Bea straalt.

''We zijn echt verwend.''

De trotse lach maakt af en toe plaats voor een aantal trotse woorden. ''Dit is super en heel apart'', vertelt de middelste van de generaties, Yolanda. ''We zijn ook heel trots dat oma er nog is.'' Heel veel heeft de kleine spruit volgens haar moeder niet weg van de oudere generaties. ''Ze lijkt het meest op papa'', grapt Adinda.

De oudste en de jongste generatie (foto: Ferenc Triki)
De oudste en de jongste generatie (foto: Ferenc Triki)

De dames stralen al van geluk vanaf het moment ze hoorden dat er een vrouwelijke vijfde generatie op komst was. "Heerlijk", reageert overgrootmoeder Vivian direct. "Ik had al vier achterkleinzonen, maar nog geen achterkleindochter. We zijn echt verwend."

Baby Eline is niet de eerste van de vijfde generatie. Twaalf jaar geleden werd haar broertje Lucas al geboren. "Toen al vijf generaties, maar nu zelfs vijf vrouwen. Dat maakt het extra bijzonder", vertelt Yolanda.

Op naar de zesde generatie? "Dat gaat nog even duren", zegt Adinda lachend. "Nee," corrigeert haar moeder Yolanda haar, "het zou kunnen. Als Lucas over een paar jaar een dochter krijgt."

Daar hebben ze dan wel betovergroetmoeder Bea voor nodig. Als het aan haar ligt, komen we over een paar jaar weer terug voor een nieuwe generatiefoto: "Ik word zeker honderd!"

De vijf generaties samen op de foto (foto: Ferenc Triki)
De vijf generaties samen op de foto (foto: Ferenc Triki)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.