Brabant kleurt donkerrood op Europese coronakaart - Omroep Brabant
Video

Brabant kleurt donkerrood op Europese coronakaart

22 juli 2021 om 10:26 • Aangepast 23 juli 2021 om 10:24
nl
Brabant kleurt donkerrood op de kaart van coronagevallen in Europa. Ook Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel kleuren donkerrood. Groningen stond al op het hoogste niveau en blijft daar staan.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven op rood staan. De Europese organisatie ECDC heeft donderdag de gegevens achter de kaarten bijgewerkt. Andere landen kunnen naar aanleiding van de kaart strengere regels invoeren voor Nederlandse vakantiegangers.

Zo zou Duitsland kunnen besluiten dat Nederlanders alleen nog het land in komen als ze aan de grens een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs kunnen laten zien.

Ook vakantiebestemmingen donkerrood
Ook op vakantiebestemmingen neemt het aantal coronagevallen toe. Zo zijn grote delen van Spanje van rood naar donkerrood gegaan, zoals Valencia, Mallorca en Ibiza. Catalonië had de hoogste kleur al. Ook het Griekse eiland Kreta gaat van rood naar donkerrood. Grote delen van Frankrijk gaan van groen naar oranje, net als delen van Sicilië, Sardinië, Venetië en Rome en omstreken in Italië.

De ECDC kijkt voor zijn kaart naar het aantal positieve tests in de afgelopen twee weken en naar het percentage positieve tests. Het aantal nieuwe gevallen in Nederland is de afgelopen week weer gestegen, ook al ging dat minder snel dan de week ervoor.

Ga jij deze zomer op vakantie? Dit zijn de regels waar je rekening mee moet houden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone