Coronanieuws: 879 nieuwe coronabesmettingen in Brabant - Omroep Brabant
LIVEBLOG

Coronanieuws: 879 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

24 juli om 07:00 • Aangepast 25 juli om 09:37
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Ook deze zaterdag hielden we je via dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus, in én buiten Brabant.
Profielfoto van RedactieProfielfoto van ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

De hoofdpunten:

  • Zaterdag zijn er 879 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in Brabant
  • Nederlandse olympiërs mijden in Tokio voortaan de lift en nemen de trap om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
  • Door kinderziektes in het coronapaspoort hebben mogelijk honderdduizenden mensen geen QR-code gekregen, terwijl ze daar wel recht op hadden.
  • In het buitengebied van Den Dungen hebben agenten vrijdagnacht een feestje waarbij zo'n dertig mensen aanwezig waren stopgezet.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina.

Liveblog

22.57

Dit liveblog is afgesloten.

20.17

Ook in Italië demonstraties tegen speciale coronapas

Duizenden Italianen hebben zaterdag in het hele land geprotesteerd tegen aanscherping van de coronaregels. Vanaf 6 augustus hebben Italianen een speciale pas nodig om tal van openbare gelegenheden binnen te komen.

Ook in Frankrijk demonstreerden zaterdag duizenden mensen tegen beperkingen in de strijd tegen corona. Bezoekers van Franse musea, bioscopen en evenementenlocaties moeten sinds woensdag bewijs laten zien dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus of negatief zijn getest.

17.12

Spelers positief getest bij Eredivisieclub

Voetbalclub SC Cambuur heeft drie positieve coronatests gemeld. Het gaat om twee spelers en een staflid.

"De personen in kwestie zijn direct in quarantaine gegaan en ze worden vanzelfsprekend voorlopig buiten alle teamactiviteiten gehouden", aldus de naar de Eredivisie gepromoveerde club in een verklaring.

16.45

Meer dan vijfhonderd coronapatiënten in de ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is gestegen tot 504. Dat zijn er 27 meer dan op vrijdag, toen er 477 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis lagen. De meeste zieken liggen op de verpleegafdeling, namelijk 388 mensen, 18 meer dan een dag eerder. Er liggen 116 coronapatiënten op de intensive care, dat zijn er 9 meer dan vrijdag.

Het aantal nieuwe opnames op verpleegafdelingen staat op 72. Het verschil met vrijdag is lager, omdat er ook mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. 17 mensen moesten naar de ic.

15.23

879 nieuwe besmettingen in Brabant

In onze provincie zijn er in het voorbije etmaal 879 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er aanzienlijk minder dan een dag eerder, toen werden er 1210 besmettingen geregistreerd. Het is ook behoorlijk minder dan orige week om deze tijd. Vorige week zaterdag werden er meer dan tweeduizend besmettingen op een dag geconstateerd.

Wachten op privacy instellingen...
15.21

Landelijk 5323 nieuwe besmettingen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5323 positieve coronatesten geregistreerd tussen vrijdag- en zaterdagochtend. Dat zijn er ruim duizend minder dan vrijdag, toen volgens een bijgesteld cijfer 6425 besmettingen werden gemeld.

Vorige week zaterdag meldde het RIVM nog ruim 11.076 nieuwe besmettingen. Het zevendaags gemiddelde, dat begin deze week piekte op ruim 10.000, is nu afgenomen tot 7255 gevallen per dag. Dat zijn er nog altijd veel meer dan een paar weken geleden.

15.16

Problemen met CoronaCheck-app trof mogelijk honderdduizenden mensen

Problemen met de CoronaCheck-app kunnen problemen hebben opgeleverd voor enkele honderdduizenden mensen. GGD GHOR, de landelijke organisatie van de gezondheidsdiensten, erkent dat het op meerdere punten is misgegaan, zowel door menselijke als door technische fouten. "We hebben verschillende herstelacties uitgevoerd. Het is nog niet voor iedereen opgelost, maar er wordt keihard aan gewerkt", laat een woordvoerster van GGD GHOR weten.

Het was zaterdag nog niet duidelijk of de registratieproblemen alleen zijn opgelost voor mensen die een van de helpdesknummers van de overheid hebben gebeld, of ook voor degenen die dat niet hebben gedaan.

12.20

NOS-commentator Jeroen Elshoff positief getest op corona


NOS-commentator Jeroen Elshoff is positief getest op het coronavirus en zal dus geen commentaar kunnen geven tijdens de damesvoetbalwedstrijd Nederland-Brazilië op de Olympische Spelen zaterdagmiddag. De commentator schrijft op Twitter dat hij de pot moet overslaan.

Elshoff zat ook op "de inmiddels bekende KL861-vlucht", waarmee eerder ook skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink, skiffeur Finn Florijn en de begeleider uit de roeiploeg naar Tokio reisden. Alle vier werden in Japan positief getest.

Wachten op privacy instellingen...
11.25

China heeft al anderhalf miljard inentingen verricht

In China zijn al ruim anderhalf miljard inentingen verricht in de campagne tegen het coronavirus dat eind 2019 in dit land opdook. Dit hebben de gezondheidsautoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Het land telt meer dan 1,4 miljard inwoners en heeft tot dusver nog geen 92.500 besmettingen vastgesteld.

09.37

Olympiërs mijden voortaan de lift en nemen de trap

De Nederlandse olympiërs nemen vanaf nu zo min mogelijk de lift in het appartementencomplex waar ze verblijven tijdens de Olympische Spelen in Tokio. "We nemen de trap die buitenom gaat. Zo voorkomen we dat we met groepjes in de lift staan of voor de lift staan te wachten", vertelde beachvolleybalster Katja Stam. Na het vierde coronageval in de Nederlandse ploeg - roeier Finn Florijn testte positief - heeft de staf van de Nederlandse equipe nogmaals alle sporters en begeleiders op het hart gedrukt drukke plekken te mijden.

05.10

Vaccinatiecampagne met prikbussen komt hortend en stotend op gang


Met de inzet van prikbussen slagen regionale GGD'en erin om vaccintwijfelaars te bereiken. Tegelijkertijd valt de opkomst bij de bussen in sommige wijken tegen, blijkt volgens Trouw uit een rondgang langs negen regionale GGD'en. Ook trekken de bussen mensen aan die al een afspraak hebben bij een gewone vaccinatielocatie en voor wie de speciale service niet is bedoeld.

03.30

Kinderziektes in coronapaspoort


Door kinderziektes in het coronapaspoort hebben mogelijk honderdduizenden mensen geen QR-code gekregen, terwijl ze daar wel recht op hadden. Dat meldt De Telegraaf. Wanneer een kleinigheid als een trema of streepje in een naam vergeten wordt tijdens de registratie, blijft de QR-code waarmee je op vakantie kan uit. Bij 153.000 mensen is het hokje volledig gevaccineerd niet aangevinkt toen ze hun tweede prik haalden. Ook zij kregen geen QR-code in de CoronaCheck-app.

03.00

Politie beëindigt feest in Den Dungen


In het buitengebied van Den Dungen hebben agenten vrijdagnacht een feestje- compleet met tentjes en een muziekinstallatie - waarbij zo'n dertig mensen aanwezig waren stopgezet. "Er was nog meer volk onderweg", laat een wijkagent weten. Hij constateerde tevreden dat er onvertogen woord werd gezegd en dat de feestvierders keurig vertrokken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...