Wateroverlast in het westen van Brabant: straten ondergelopen

24 juli 2021 om 22:55 • Aangepast 25 juli 2021 om 09:39
nl
Regenbuien veroorzaakten zaterdagavond in het westen van Brabant enige overlast. Bij de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kwam een aantal meldingen binnen over straten die blank stonden en ondergelopen kelders, zo liet een woordvoerder weten.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het ging volgens de Veiligheidsregio vooral om een gebied ten westen van Roosendaal richting Zeeland. Onder meer in de gemeente Steenbergen is er veel regen gevallen.

Kruisland: 'Blijf weg'
Ook in Kruisland, bij Roosendaal, viel veel water. "Wij verzoeken u Kruisland te mijden aangezien een aantal straten onbegaanbaar is geworden door extreme regenval. De hulpdiensten zijn ter plaatse om te helpen met de wateroverlast", twitterde een boa van de gemeente Steenbergen.

Er waren voor dit weekend lokale regen- en onweersbuien voorspeld, die plaatselijk problemen zouden kunnen veroorzaken. "Het zijn lokale buien. Het zal dus zeker niet overal regenen, maar dit is wel iets om in de gaten te houden. Als zo'n bui boven je hoofd hangt, kan dit heel lokaal wateroverlast opleveren", zei weerman Wouter van Bernebeek van Weerplaza daar over.

Ook zondag worden regen- en onweersbuien verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!