Opnieuw stevige regen- en onweersbuien op komst, KNMI waarschuwt

26 juli 2021 om 06:35 • Aangepast 26 juli 2021 om 10:21
nl
Het KNMI waarschuwt ook deze maandag voor stevige regen- en onweersbuien. Die trekken in de middag en avond over het land. Het weerinstituut heeft net als zondag code geel afgegeven.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Bij deze buien kan plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen", laat een woordvoerder van het KNMI weten. "Ook hagel is niet uitgesloten. Het verkeer kan hier last van hebben." In de loop van de avond verdwijnen de meeste buien en wordt het geleidelijk droog.

'Komen en gaan van buiengebieden'
Volgens Wilfred Janssen van Weerplaza wacht ons deze hele week dit soort wisselvallig weer. "Het is een komen en gaan van buien", legde hij zondag al uit. "We hebben eigenlijk elke dag wel met buien te maken, meestal in de middag en avond. Maar op andere momenten zien we flinke opklaringen. Dit bij vrij aangename temperaturen rond 23 graden."

Maar de verschillen zijn lokaal groot, benadrukt de weerman van Weerplaza. "Er zijn regio's waar het allemaal wel meevalt met de buien, maar ook regio's waar je net wat meer pech hebt. Stabiel zomerweer zit er voorlopig niet in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!