Festival Spoorpark Live afgelast: 'Totaal verrast door beslissing kabinet'

2 augustus 2021 om 16:44 • Aangepast 3 augustus 2021 om 10:11
nl
Het Tilburgse festival Spoorpark Live gaat niet door. Het evenement stond gepland voor 14 en 15 augustus, maar bood geen overnachtingen aan. In theorie mag het daarom doorgaan, maar volgens de organisatie zijn er teveel onzekerheden.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Een festival organiseren met Testen voor Toegang voor 750 bezoekers per dag, het maximale toegestane aantal, is geen optie voor Spoorpark Live. Het nieuwe festival rekende op 9.000 mensen per dag. Met nog geen tien procent van dat aantal, is het niet rendabel. Zeker niet met de grote artiesten die zouden komen.

Pas de dag voor het festival start wordt duidelijk of er mogelijk meer mensen naar binnen mogen. Dan is de volgende corona-persconferentie. "Het kan best zijn dat we de dan alsnog alles moeten afgelasten omdat het kabinet de coronamaatregelen niet versoepelt of juist verscherpt, " zegt Jasper van de Wouw van organisator One of the Guys.

Hij en zijn mede-organisatoren hielden maandagmiddag na de persconferentie spoedberaad over Spoorpark Live: "We zijn enorm verrast door deze beslissing van het kabinet."

Van der Wouw: "Er wordt niet overnacht tijdens Spoorpark Live, dus wat dat betreft mag het doorgaan." De Tilburgse stadscamping is weliswaar op hetzelfde Spoorpark gevestigd, maar staat in principe los van het festival. Maar het feest gaat dus toch letterlijk niet door.

"Het garantiefonds sowieso dekt lang niet alle kosten."

Van de Wouw vindt het risico te groot. "We zijn een nieuw festival, dus wij maken op veel regelingen geen aanspraak. Daarnaast dekt het garantiefonds sowieso lang niet alle kosten." Een last-minute afgelasting zou een enorme financiële klap betekenen voor de organisatie achter Spoorpark Live.

Voor de mensen die al een kaartje gekocht hebben wordt gezorgd volgens de organisatie. "Je neemt jouw gekochte entreetickets gewoon mee naar volgend jaar. Wil je dat niet? Dan zal er de mogelijkheid zijn tot restitutie", staat op de website van het evenement.

Het programma van het festival mocht er wezen met artiesten als Krezip, Kensington, Di-rect, Danny Vera, Davina Michelle, Rolf Sanchez en Nona. Toch zal Tilburg nog een jaartje moeten wachten op Spoorpark Live. "Het is zonde, maar daar gaan we wel voor", besluit Van de Wouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.