PSV bestraft na ongeregeldheden op tribune tegen Galatasaray

27 juli 2021 om 21:29 • Aangepast 29 juli 2021 om 09:18
nl
Bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd van PSV moeten twee tribunevakken in het Philips Stadion leeg blijven. Dat heeft de tuchtcommissie van de UEFA bepaald naar aanleiding van de ongeregeldheden vorige week in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray (5-1) in de tweede voorronde van de Champions League.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

PSV moet ook een boete van 1500 euro betalen. De vakken G en H dienen gesloten te blijven bij het eerstvolgende duel in Europees verband. "Op die vakken ontstond kort voor de rust enige onrust na een doelpunt van Galatasaray", legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit.

"Het is jammer dat er nu een heel vak de dupe wordt van enkele mensen die hun seizoenkaarten hebben doorverkocht. Tegen hen zullen wij optreden."

PSV won de thuiswedstrijd tegen de Turken overtuigend met 5-1. Woensdagavond is de return. Als PSV over twee wedstrijden wint, gaat het door naar de volgende voorronde voor de Champions League. Ook is de club dan sowieso verzekerd van Europees voetbal (Europa League) tot de winterstop.

Beelden op Twitter van het opstootje:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.