Snee in wang van baby door fout Eindhovens ziekenhuis

29 juli 2021 om 15:33 • Aangepast 6 augustus 2021 om 12:06
nl
Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis is en blijft aansprakelijk voor een snee in de wang die een baby opliep tijdens een spoedkeizersnede. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch. Het ziekenhuis betaalde na een eerdere veroordeling een schadevergoeding aan de ouders van het kind, maar stapte ook opnieuw naar de rechter.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De baby werd in mei 2017 met een keizersnede ter wereld gebracht en liep daarbij een snee op in zijn wang. De ouders van het jongetje stelden het ziekenhuis daarvoor aansprakelijk.

Schuld ziekenhuis
Het ziekenhuis wees de aansprakelijkheid af, maar de rechter gaf de ouders in december 2019 gelijk. De rechter veroordeelde het ziekenhuis tot het betalen van een voorschot van 3.500 euro aan smartengeld en 7.380 euro aan proceskosten en buitengerechtelijke kosten. Deze bedragen zijn door het ziekenhuis destijds betaald.

Volgens het ziekenhuis had de eerdere uitspraak een onjuiste juridische grondslag. Zij stapte daarom opnieuw naar de rechter. Het ziekenhuis zei opnieuw niet aansprakelijk te zijn voor de schade als gevolg van de keizersnede. Het ziekenhuis heeft tijdens de procedure afgezien van het terugvorderen van het uitgekeerde voorschot aan smartengeld, maar wilde wel de proceskosten en buitengerechtelijke kosten terug.

Ziekenhuis verantwoordelijk
De rechter oordeelde donderdag dat er geen nieuwe feiten en omstandigheden naar voren zijn gebracht over wat er zich tijdens de medische ingreep heeft afgespeeld. Dat betekent dat de ouders niets hoeven terug te betalen aan het ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.