Coronanieuws: bijna verdubbeling van het aantal bedden voor coronapatiënten - Omroep Brabant
LIVEBLOG

Coronanieuws: bijna verdubbeling van het aantal bedden voor coronapatiënten

31 juli om 06:00 • Aangepast 1 augustus om 12:34
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Ook deze zaterdag hebben we je via dit liveblog op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus, in én buiten Brabant.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Aantal Brabantse besmettingen is opnieuw gedaald.
  • Brabantse ziekenhuizen schalen hun coronabedden weer op.
  • Om nog sneller te zien of corona oplaait, gaat het RIVM vanaf dit najaar dubbel zo vaak het rioolwater onderzoeken.
  • Niet-gevaccineerde Duitsers moeten later dit jaar waarschijnlijk zelf gaan betalen voor hun sneltesten.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina.

Liveblog

15.30

Opnieuw dalen de besmettingscijfers zowel in Brabant als landelijk

Het aantal besmettingen in Brabant is verder gedaald. Zaterdag werden er 438 besmettingen gemeld, dat zijn er bijna 100 minder dan een dag eerder. Toen werden er 528 besmettingen gemeld. Landelijk zijn 2983 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat zijn er 463 minder dan vrijdag, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het aantal van 3446 meldde.

15.01

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden

Het Havenbedrijf Rotterdam begint maandag met het vaccineren van alle zeevarenden. Daarbij wordt onder meer samengewerkt met de branchevereniging voor de zeescheepvaart KNVR. Het gaat vooralsnog om een proef in de regio Rotterdam, waarbij gedurende een periode van twee maanden 10.000 vaccins beschikbaar zijn voor alle zeeschepen.

15.00

Brabantse ziekenhuizen schalen hun coronabedden weer op


De Brabantse ziekenhuizen hebben hun beschikbare bedden voor coronapatiënten weer opgeschaald. "Vorige week waren er nog 50 bedden, nu zijn dat er 90", laat woordvoerder Marieke van Bommel namens het ROAZ, het Brabantse ziekenhuisoverleg, weten. "We vangen nu ook patiënten op uit Amsterdam en Rotterdam waar ze een tekort aan bedden hebben."

Volgens de laatste cijfers liggen er 72 patiënten met corona in de Brabantse ziekenhuizen. Zes van hen zijn overgebracht vanuit de Randstad, waar het drukker is met coronapatiënten. "Het merendeel van deze patiënten heeft geen of één vaccinatie gehad en is bovendien onder de 70 jaar. Er zitten ook twintigers en dertigers tussen. Maar er liggen ook mensen die wel twee keer gevaccineerd zijn tussen. Dat maakt deze variant zo onvoorspelbaar", zegt de woordvoerder voor de Brabantse ziekenhuizen.

12.38

'Duitse politici willen af van gratis sneltesten'

Niet-gevaccineerde Duitsers moeten later dit jaar waarschijnlijk zelf gaan betalen voor hun sneltesten. Die zijn nu nog gratis, maar regeringspartijen CDU/CSU en SPD willen dat volgens bronnen van de krant Bild veranderen als alle Duitsers de kans hebben gehad om zich volledig te laten vaccineren. Dat betekent dat niet-gevaccineerde burgers mogelijk in september of oktober zelf moeten afrekenen als ze naar een testlocatie gaan.

04.01

Rioolwater vaker onderzocht op coronavirus


Om nog sneller te zien of corona oplaait, gaat het RIVM vanaf dit najaar dubbel zo vaak het rioolwater onderzoeken. In plaats van een of twee keer per week wordt het drie of vier keer, meldt het AD. De GGD'en kunnen volgens de krant daardoor sneller ingrijpen. Het rioolwateronderzoek op ruim driehonderd locaties is nu al heel belangrijk, omdat het virus vaak al in de poep van mensen te zien is voordat ze klachten krijgen of als ze zich helemaal niet ziek voelen. Zo toonden monsters van rioolwater in de afgelopen weken al vroeg aan dat corona een comeback maakte.

03.48

Experts: 'Richt 'taskforce ventilatie' op voor coronabestrijding'


Het kabinet zou een 'taskforce ventilatie' in moeten stellen die naast het OMT advies geeft over de juiste regels voor het verversen van lucht in binnenruimtes. Daartoe roepen meerdere hoogleraren op in Trouw. De huidige ventilatieadviezen gaan volgens de experts niet ver genoeg. Een brief hierover aan het ministerie van Volksgezondheid is volgens hen vooralsnog onbeantwoord gebleven.

03.30

Vijfde lustrum Pride door corona opnieuw bescheiden van opzet


Voor het tweede jaar op rij wordt Pride Amsterdam als gevolg van de coronamaatregelen sober gevierd, net nu de Pride het 25-jarig jubileum viert. De versoberde viering betekent geen straat- en pleinfeesten en geen botenparade door de grachten, traditioneel het klapstuk van het grote lhbti-evenement. Desondanks staat er het nodige op het programma. Zo wordt 7 augustus de Pride Walk gelopen, een mars voor vrijheid en gelijkheid, van de RAI naar de Dam.

03.14

Na Candy Jacobs verlaat ook Reshmie Oogink quarantainehotel Tokio


Na Candy Jacobs heeft ook Reshmie Oogink het quarantainehotel in Tokio verlaten. De taekwondoka werd tien dagen geleden positief getest op het coronavirus en kon daardoor niet meedoen aan de Olympische Spelen. Oogink (31) was na skateboardster Jacobs het tweede lid van TeamNL die dat overkwam.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...