Mo Ihattaren voor straf uit selectie gezet: PSV'er negeert weer afspraken

31 juli 2021 om 15:42 • Aangepast 2 augustus 2021 om 11:11
nl
Mohammed Ihattaren traint voorlopig niet meer mee met de selectie van PSV. Hij heeft de afgelopen tijd een aantal afspraken met de Eindhovense voetbalclub naast zich neergelegd. PSV heeft via zijn website bekend gemaakt dat de speler vanaf maandag op trainingscomplex De Herdgang een individueel programma afwerkt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ihattaren (19) kreeg dit zelf eerst te horen in een gesprek met de directie. Die had hem donderdagmiddag aangesproken op het feit dat hij zich niet aan afspraken had gehouden. Dit is in het verleden eerder gebeurd, zo voegt PSV eraan toe.

'Clubbelang staat voorop'
PSV zit niet te wachten op onrust, omdat de club zich de komende weken wil plaatsen voor de Champions League. Ook wacht binnenkort de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax en een week later de start van de Eredivisie.

“Het clubbelang staat te allen tijde voorop”, benadrukt PSV en daarom moet Ihattaren voorlopig alleen trainen. Dit gebeurt wel onder begeleiding van PSV. Ihattaren meldde zich vorig weekend ziek bij PSV en ging niet mee naar Istanbul voor de return, woensdag, in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Turkse Galatasaray. Op internet verscheen diezelfde de dag een foto van Ihattaren die bij zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in Frankrijk was.

Met het zoveelste conflict lijkt het einde van 'Mo' bij PSV aanstaande. De middenvelder gold in de jeugdopleiding als een groot talent en werd bewierookt na zijn debuut in het eerste elftal onder coach Mark van Bommel. Hij leek zich na een tijdje definitief in het eerste elftal gespeeld te hebben, maar onder de nieuwe coach Roger Schmidt raakte hij die basisplaats - na een lastige periode waarin zijn vader overleed en hij last had van een vormdip - kwijt. Volgens de Duitse coach toonde Ihattaren niet de juiste instelling tijdens trainingen.

'Alles aan gedaan'
Rond de winterstop leek Ihattaren de boodschap begrepen te hebben en hij maakte indruk met een fraai doelpunt tegen FC Utrecht en viel daarna Schmidt in de armen. Maar in februari dit jaar ging het toch weer mis. Schmidt liet Ihattaren buiten zijn selectie voor de ontmoeting met Ajax. "De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen", meldde PSV destijds in een verklaring.

Deze zomer kreeg Ihattaren, die fit oogde na zijn vakantie en minder zwaar dan vorig voetbalseizoen, een nieuwe kans. Maar het ging alweer snel mis. In de thuiswedstrijd tegen Galatasaray, waarin PSV met 5-1 won, vielen de nodige spelers in, maar Ihattaren niet. Enkele dagen later meldde hij zich ziek.

Ihattaren heeft nog een contract voor één seizoen bij PSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!