KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien met hagel en veel regen

1 augustus 2021 om 06:20 • Aangepast 2 augustus 2021 om 11:14
nl
Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die in de loop van de zondagmiddag steeds actiever zullen worden. "Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en lokaal veel regen in korte tijd", laat een woordvoerder weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De buien komen vanuit het westen en naderen Nederland in de loop van de ochtend. Het KNMI heeft voor heel het land, afgezien van het noordwesten en uiterste noorden, code geel afgegeven. Volgens het weerinstituut kan het verkeer last hebben van de buien. Ook organisatoren van buitenactiviteiten moeten hiermee rekening houden.

In de loop van de middag verplaatsen de buien zich naar het zuidoosten en de laatste buien zullen in de loop van de avond verdwijnen.

Na het weekend 'best wel aardig'
Na het weekend wordt het weer volgens Diana Woei van Weerplaza 'wat beter, wat rustiger'. Dit is te danken aan een hogedrukgebied boven de Noordzee. "De zon krijgt dan meer ruimte. Het is dan best wel aardig. Waar er dit weekend nog vaak buien voorkomen, krijgen we maandag en dinsdag hooguit met een enkel exemplaar te maken, in de middag. De temperatuur is dan nog wel laag hoor, voor de tijd van het jaar. Ook op die dagen zo'n 20 of 21 graden."

Woensdag en donderdag komt de temperatuur iets hoger uit, omdat de wind dan draait naar het zuiden tot zuidoosten. "Dan zou het 22 of 23 graden kunnen worden, maar de kans op buien blijft ook dan aanwezig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!