Koen de Kort stopt als wielrenner en wordt assistent-ploegleider

2 augustus 2021 om 17:30 • Aangepast 3 augustus 2021 om 17:25
nl
Wielrenner Koen de Kort, die in juni door een ernstig ongeval drie vingers verloor, beëindigt per direct zijn loopbaan en wordt assistent-ploegleider bij Trek-Segafredo, de ploeg waar hij de afgelopen jaren ook voor reed.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde met een voertuig tijdens een off-roadtrip in Andorra. De 38-jarige Brabander werd met spoed per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Sabadell in Spanje. Volgens zijn ploeg konden de artsen niets anders meer doen dan drie vingers van zijn rechterhand amputeren. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

De Kort, door zijn ploeg 'onze deskundige wegkapitein' genoemd, eindigde kort voor het ongeluk bij de NK wielrennen als 25e. Hij was in mei nog actief in de Ronde van Italië, die hij op de 134e plek afsloot. De Kort verlengde vorig jaar november zijn contract bij Trek met 1 jaar, tot eind 2021.

"Het is iets dat ik echt al een tijdje wil."

Hij rijdt sinds 2017 voor de Amerikaanse WorldTour-formatie, waarbij Steven de Jongh als ploegleider werkzaam is. De Kort behaalde in zijn lange carrière als vooraanstaand helper van kopmannen en sprinters zelf slechts twee overwinningen. Hij reed 17 keer een grote ronde uit.

"Het is iets dat ik echt al een tijdje wil. Ik sta gewoon te trappelen om dit te gaan doen," zegt De Kort op de website van zijn werkgever.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!