Muizenoverlast in Albert Heijn Eindhoven, winkel voorlopig dicht

2 augustus 2021 om 20:46 • Aangepast 3 augustus 2021 om 20:01
nl
Het filiaal van Albert Heijn (AH) aan het Cassandraplein in Eindhoven is afgelopen zaterdag gesloten wegens muizenoverlast. Het grondig schoonmaken van het pand kan enkele dagen duren, zo meldt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). De supermarkt gaat pas open wanneer de NVWA de situatie heeft goed gekeurd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De instantie werd zaterdag op de hoogte gebracht van de muizenoverlast. “Door wie we zijn gebeld, weet ik niet”, aldus een woordvoerder van de NVWA. “We zijn gaan kijken en vonden daar uitwerpselen van muizen en aangevreten verpakkingen. Verder, moet u weten, zijn muizen incontinent en plassen ze overal waar ze lopen. Dit kan de voedselveiligheid in gevaar brengen.”

"Kwestie van bestrijden en weren van muizen."

“Het is nu zaak om alles na te gaan en goed schoon te maken. Een kwestie van bestrijden en vooral weren, ervoor zorgen dus dat de dieren niet meer terugkeren. Dat er muizen rondlopen in een winkel of huis wil overigens lang niet altijd iets zeggen over de hygiëne. Dat is een misverstand”, zo vertelt de NVWA-zegsman. Muizen hebben kleine gaatjes nodig en als ze die vinden, dan heb je pech, zo wil hij maar zeggen.

Albert Heijn moet een ongediertebestrijdingbedrijf in de arm nemen om het filiaal muisvrij te maken. ”Onder de aanpak valt ook dat alle aangevreten verpakkingen opgeruimd moeten worden”, aldus de woordvoerder van de NVWA. Hij weet nog niet wanneer mensen weer boodschappen kunnen doen bij de AH aan het Cassandraplein in Eindhoven. Volgens hem wordt er 'hard aan gewerkt.'

'Uitvoeren van maatregelen kan dagen duren."

“Het uitvoeren van maatregelen in dit soort situaties kan enkele dagen duren. Als de bedrijfsleiding ervan overtuigd is dat ze er alles aan heeft gedaan, dan komen we een kijkje nemen.” Het licht gaat pas op groen en de deur open wanneer de NVWA hiervoor een seintje geeft. Vooralsnog moeten klanten het doen met een briefje op de deur van de winkel waarop staat dat die ‘wegens calamiteiten helaas tot nader bericht is gesloten’. Ook valt er te lezen dat er excuses zijn voor het ongemak.

Bij de AH-vestiging wilde of kon niemand reageren. Personeel van andere winkels aan het Cassandraplein zegt niet te weten waarom de supermarkt voorlopig op slot is.

De AH aan het Cassandraplein is tijdelijk dicht (foto: Tonnie Vossen).
De AH aan het Cassandraplein is tijdelijk dicht (foto: Tonnie Vossen).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.