Sifan Hassan kent Snollebollekes niet, maar Rob Kemps kent de atlete wel

3 augustus 2021 om 11:16 • Aangepast 30 augustus 2021 om 11:48
nl
Atlete Sifan Hassan won maandag op de Olympische Spelen goud voor Nederland op de 5000 meter. Een gedenkwaardige prestatie, waarna een sportjournalist van de podcast Hallo Tokio van het AD haar een al even gedenkwaardige vraag stelde: weet jij wie de Snollebollekes zijn?'
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Sifan was even uit het lood geslagen door deze onverwachte vraag. Maar de atlete herstelde zich bijna net zo snel als ze eerder op de 1500 meter deed na haar valpartij. Haar antwoord was ontkennend: "Nee die ken ik niet."

Toen haar duidelijk werd gemaakt dat deze Brabantse band speelde na haar overwinning, klonk het enthousiast: "Ohh Brabant. Ik hou van van Brabant. Ik woon er bijna drie jaar. Ik ben dol op Eindhoven."

'De vraag en de reactie van Sifan op Snollebollekes-vraag maakte veel los op social media. Van de vragensteller bleef niet veel heel, hoewel een enkeling de vraag wel kon waarderen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Iemand die zeker een glimlach kreeg van de omstreden vraag, was zanger Rob Kemps van de Snollebollekes. Want Sifan mag de zanger dan niet kennen, Rob kent Sifan wel.

Wachten op privacy instellingen...

Sifan Hassan is de eerste Nederlandse in 29 jaar die Olympisch goud wint met atletiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.