Eindhovense vinding helpt Afrikaanse artsen aan goedkope mondmaskers

3 augustus 2021 om 15:45 • Aangepast 4 augustus 2021 om 10:06
nl
Artsen en verpleegkundigen in Oeganda dragen binnenkort mondmaskers van gerecycled plastic, met een Eindhovense handtekening. Het Eindhovense technologie bedrijf TMC heeft er de afgelopen twee jaar een speciale machine voor ontwikkeld.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De machine wordt nu verscheept naar de hoofdstad Kampala. Het apparaat zorgt daar lokaal voor 2500 banen. En de bevolking en in eerste instantie artsen en verpleegkundigen, profiteren daarnaast van betaalbare mondmaskers die de verspreiding van corona tegengaan.

Artsen eerst
“In Oeganda zijn de problemen met corona nog erg groot. Er zijn niet voldoende technische hulpmiddelen, bedden of gekwalificeerde artsen. Alleen in de afgelopen periode overleden vijftig artsen aan de gevolgen van het virus. Daarom worden de eerste mondmaskers aan de ziekenhuizen gegeven," aldus Antonio Garcia Rubio, projectmanager bij kennisbedrijf TMC.

Vorig jaar schatte het bedrijf in ongeveer 7600 maskers te kunnen maken. Maar na aanpassingen zouden het er veel meer zijn, tot 40.000 stuks per maand. "Hopelijk kunnen we hiermee echt een steentje bijdragen aan de schrijnende situatie in het land."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.