Man uit Etten-Leur bedreigt familie van chauffeur die agent doodreed

5 augustus 2021 om 14:03 • Aangepast 6 augustus 2021 om 14:00
nl
Een 59-jarige man uit Etten-Leur is dinsdag opgepakt, omdat hij familieleden heeft bedreigd van de man die een motoragent in Rotterdam heeft doodgereden. Dat maakt de politie donderdag bekend. Hij 'bestookte' het gezin uit het Zuid-Hollandse Melissant telefonisch en schriftelijk met bedreigingen.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De man zei onder meer dat hij het transportbedrijf van het gezin in brand zou steken. De verdachte in de zaak met de omgekomen politieman werkte bij dit bedrijf en is familie van het bedreigde gezin.

De 47-jarige motoragent Arno kwam begin vorige maand om het leven nadat hij was aangereden door een vrachtwagenchaffeur. De agent wilde de trucker waarschijnlijk meenemen voor een gesprek en bekeuren.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de 45-jarige chauffeur hem opzettelijk heeft aangereden. De man reed door en werd diezelfde dag in zijn woonplaats Melissant opgepakt.

Bedreigingen bekend
Volgens de politie heeft de verdachte uit Etten-Leur de bedreigingen aan het adres van de familie van de trucker bekend. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Hij heeft wel alvast een contact- en gebiedsverbod opgelegd gekregen.

Het onderzoek naar de bedreigingen wordt overgedragen aan de recherche in Zeeland in verband met objectiviteit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!