Video

Bestuurder auto rijdt carport aan gort: 'Ik dacht aan een vuurwerkbom'

7 augustus 2021 om 20:43 • Aangepast 8 augustus 2021 om 20:37
nl
Een auto heeft zaterdagavond met hoge snelheid een carport in Reusel aan gruzelementen gereden. Dit gebeurde nadat de bestuurder een andere auto had willen inhalen. "Ik verschoot ontzettend, ik dacht dat er een vuurwerkbom in mijn huis was afgegaan", vertelt de gedupeerde eigenaar van de carport later op de avond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Na de botsing wilde de veroorzaker er vandoor gaan. "Ik zag hem wegrennen toen ik buiten de schade opnam. Samen met de inzittende van de andere wagen heb ik hem tegen kunnen houden. Er kwam weinig zinnigs uit. Hij bleek bovendien geen rijbewijs te hebben en was ook onder invloed van alcohol", aldus de man uit Reusel, bij wie later op de avond de ergste schrik was weggezakt.

"Ik blijf er rustig onder. Gelukkig staat die carport daar anders was die man mijn huis binnen gereden. Dan was de ellende groter geweest."

'Ben blij dat er niemand gewond is geraakt'
"Ik ben blij dat er niemand gewond geraakt. Fijn is ook dat Stichting Salvage hier nu is om bijstand te verlenen. Verder hoop ik dat de verzekering de schade gaat dekken", vertelt de inwoner van Reusel.

De chauffeur die wilde vluchten, is door de politie aangehouden. Bij zijn inhaalmanoeuvre, op de Kruisstraat in Reusel, raakte hij die andere auto en een paaltje voordat het voertuig in de carport tot stilstand kwam.

De man bleek inderdaad (vier keer) teveel te hebben gedronken en had geen rijbewijs, zo laat de politie weten. Hij mocht na het opmaken van een proces-verbaal naar huis, maar ontsnapt niet aan vervolging.

Politie en brandweer werden opgetrommeld (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie en brandweer werden opgetrommeld (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade is enorm (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade is enorm (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De auto na de inhaalmanoeuvre (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De auto na de inhaalmanoeuvre (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!