Motorcrosser Herlings mist eindzege in Letland door val

8 augustus 2021 om 13:52 • Aangepast 9 augustus 2021 om 16:52
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft tijdens de Grote Prijs van Letland genoegen moeten nemen met de derde plaats in de MXGP-klasse. De KTM-coureur won op het circuit in Kegums de eerste manche en leek in de tweede race op weg naar de eindzege.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De crosser uit Elsendorp kwam in de slotfase echter ten val, waardoor hij twee plaatsen terugviel en als vierde finishte. Dat was net niet voldoende om de Grand Prix op zijn naam te schrijven.

De Sloveen Tim Gajser pakte de eindzege in Letland. Hij eindigde twee keer als tweede. In de WK-stand verstevigde de titelhouder zijn leidende positie. Gajser staat nu op 270 punten. Herlings bleef vijfde, met een totaal van 227 punten.

Breuk in schouderblad
Herlings liep drie weken geleden bij de Grote Prijs van Nederland in Oss door toedoen van een concurrent een breuk in een schouderblad op, maar hij kon toch al snel op zijn motor klimmen.

In Letland eindigde Brian Bogers in de GP na twee races als zesde. Glenn Coldenhoff belandde op de twaalfde plek en Calvin Vlaanderen kwam uit op de zeventiende positie. De volgende GP is op 5 september in Turkije.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.