Video

Auto rijdt appartementencomplex in Klundert binnen: 'Ik stond te trillen'

13 augustus 2021 om 15:36 • Aangepast 16 augustus 2021 om 10:19
nl
De eigenaresse van café de Neep in Klundert stond vrijdagmiddag toevallig net buiten toen ze recht voor haar neus een auto een appartementencomplex zag binnen rijden. "Ik stond echt te trillen op mijn benen", zo vertelt ze een uur na het ongeluk.

Gelukkig liep het naar verhouding goed af met een vrouw en een kind die toen over de straat liepen én met de vrouw die achter het stuur zat en een inzittende van haar wagen.

"Het leek alsof de bestuurster gas bijgaf, de motor ronkte."

“De bestuurster maakte een flauwe bocht en het leek alsof ze in plaats van te remmen, gas bijgaf. Ik hoorde de motor ronken”, vertelt de uitbaatster van het café. Ze zag tot haar schrik hoe op hetzelfde moment een vrouw, een kind en een hond over de stoep liepen en doet haar verhaal terwijl ze met licht trillende handen een glaasje rode wijn inschenkt.

“Zij sprongen weg, maar de hond kwam klem te zitten, die is uiteindelijk bevrijd door de brandweer.” De bestuurster bleef zitten tot de brandweer haar uit de auto haalde. “Ik denk dat het een vrouw van in de tachtig was.” De uitbaatster denkt dat iedereen er met lichte verwondingen af is gekomen. “Misschien wat glasscherven.”

"We hoorden gekrijs van een kind en een harde klap."

Een man die in een bedrijf aan dezelfde straat werkt, had gezien dat het kind scherven in haar been had gekregen. "We waren in de tuin toen we ineens gekrijs van een kind hoorden. En een harde klap. Ik ben meteen gaan kijken", vertelt hij. De vrouw had volgens hem pijn aan haar neus. De man was zeer te spreken over de hulpverlening: "De brandweer was er binnen twee tot drie minuten en ook de politie en de ambulance waren er redelijk snel bij." Ondertussen hadden mensen uit de buurt al de eerste hulp verleend.

De politie laat weten dat het letsel van de betrokkenen inderdaad lijkt mee te vallen, maar dat het kind ter controle wel door een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht. De bestuurster en een inzittende van de wagen bleven ongedeerd.

In de Voorstraat was het even schrikken (foto: Christian Traets/SQ Vision).
In de Voorstraat was het even schrikken (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto kwam in het gebouw tot stilstand (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto kwam in het gebouw tot stilstand (foto: Christian Traets/SQ Vision).

Na de alarmering werd ook een traumahelikopter ingeschakeld. Het appartementencomplex was net opgeleverd, er zat eerst een bloemenzaak in. In het gebouw was vroeger een bank gevestigd. De persoon die het pand huurt, is op de hoogte gebracht van de ravage. "Hij was lijkbleek", weet de eigenaresse van de Neep. "Ik zei dat hij eerst maar even zijn moeder moest bellen."

De auto miste net een kastje (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De auto miste net een kastje (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Een agente bij de auto (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Een agente bij de auto (foto: Christian Traets/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!