Streep door rijdend corso Zundert, coronaregels pas 20 september versoepeld

14 augustus 2021 om 09:15 • Aangepast 14 augustus 2021 om 15:22
nl
Het bestuur van Stichting Bloemencorso Zundert ziet geen mogelijkheden om binnen de huidige coronaregelgeving dit jaar een rijdende optocht mogelijk te maken. Dat maakte het bestuur zaterdagochtend bekend. Het corso stond gepland voor zondag 5 september.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het bestuur gaat nu met de buurtschappen en de gemeente Zundert verder werken aan een scenario voor een tentoonstelling van de corsowagens waarlangs mensen een route mogen lopen.

Goede hoop
"De komende dagen zal hier meer duidelijkheid over komen", laat een woordvoerder weten. "Uiteraard heeft deze beslissing veel consequenties voor de entree en de tribunekaarten die reeds verkocht zijn. De Stichting Bloemencorso Zundert communiceert zo snel mogelijk hoe hiermee omgegaan zal worden."

Maandag had corsowoordvoerder Lennart Schrauwen nog 'goede hoop' dat een rijdend corso dit jaar mogelijk zou zijn. Maar na de persconferentie die demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge vrijdagavond hielden, ging er alsnog een streep door dit voornemen omdat de coronamaatregelen tegen die tijd nog niet ver genoeg versoepeld zijn. Dit versoepelen gebeurt op zijn vroegst pas op 20 september.

Vier scenario's
In totaal had het bestuur van het bloemencorso vier scenario's op de plank liggen. Het tentoonstellen van de corsowagens, waar nu verder aan gewerkt wordt, noemde Lennart maandag nog 'het slechtste scenario'.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.