Video

Familie wil dochter redden uit relatie, oom doodgeschoten en vader gewond

15 augustus 2021 om 12:25 • Aangepast 9 april om 17:03
nl
De schietpartij in Huissen (Gelderland) waarbij een 48-jarige man uit Cuijk is overleden, is waarschijnlijk het gevolg van relatieproblemen. Een buurtbewoner zegt dat de schutter bij zijn vriendin was ingetrokken en vaak ruzie had. Haar vader wilde vrijdag ingrijpen en probeerde de schutter samen met een oom uit het huis te krijgen, maar dat liep flink uit de hand. De oom overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De vader raakte gewond.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Dat meldt Omroep Gelderland, die met meerdere buurtbewoners heeft gesproken. De vader van de vrouw liep een schampschot op aan zijn hoofd. De oom werd binnen zwaargewond gevonden.

‘Veel ruzie’
Het lichaam van de oom werd in het appartement gevonden waar de schutter samenwoonde met een vrouw. Beiden waren eind twintig.

“Zij woonde hier en vorig jaar is haar vriend bij haar ingetrokken. De laatste tijd hadden ze heftige ruzies, we lagen er soms wakker van”, vertelt een bewoner van het appartementencomplex.

Foto: Roland Heitink.
Foto: Roland Heitink.

Volgens buurtbewoners wilde de vader zijn dochter helpen. "Het lijkt erop dat de vrouw gisteren is vertrokken en dat haar vader haar vriend uit het appartement wilde sturen. Dat is vermoedelijk helemaal uit de hand gelopen”, zegt een van de buurtbewoners. De oom werd zwaargewond gevonden in het appartement, de vader van het meisje had een hoofdwond en wist buiten de hulpdiensten te bellen.

Man overleed later
De schietpartij in Huissen was vrijdagavond. De oom overleed ’s nachts in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Na de geloste schoten verschanste de schutter zich op het dak van een appartementengebouw. Hij had enkele vuurwapens bij zich en dreigde zichzelf wat aan te doen. Buurtbewoners werden op veilige afstand gehouden, terwijl agenten het gebouw omsingelden.

De man kwam uiteindelijk zelf naar beneden, nadat de politie op hem had ingepraat. Hij is gearresteerd en zit vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!