Man wordt gechanteerd met naaktfoto's, maar pikt dat niet

17 augustus 2021 om 15:37 • Aangepast 18 augustus 2021 om 15:15
nl
De politie heeft maandag een man aangehouden die ervan wordt verdacht een 23-jarige Bredanaar te chanteren met naaktfoto's. Het slachtoffer moest meerdere keren geld achterlaten om te voorkomen dat er foto's van hem gepubliceerd zouden worden.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het slachtoffer kreeg maandag via een datingsite en daarna via Whatsapp contact met iemand die wel met hem wilde afspreken, maar pas nadat het slachtoffer een aantal seksueel getinte foto's zou sturen. Dat deed hij. Niet veel later kreeg hij een dreigend bericht, waarin 500 euro werd geëist.

Tas achtergelaten
Dat geld moest het slachtoffer op een plek bij het park Valkenberg achterlaten, om te voorkomen dat zijn foto's naar buiten zouden komen. Het slachtoffer pinde het geld en voldeed aan het verzoek. Maar niet veel later kreeg hij nog zo'n berichtje, waarin er opnieuw geld werd geëist. Daarop stapte de Bredanaar naar de politie.

In overleg met de politie heeft de man vervolgens nog een tas achterelaten op de afgesproken plek, waarbij agenten in burger de plek in de gaten hielden. Een 32-jarige man uit Arnhem kwam de tas ophalen. Een agent in burger riep dat hij was aangehouden, waarop de verdachte ervandoor ging. Na een korte achtervolging kon hij worden opgepakt.

De man zit vast en de politie onderzoekt of er nog meer mensen bij de chantage betrokken zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!