Verdachten van overval op Nikkie de Jager komen voorlopig vrij - Omroep Brabant

Verdachten van overval op Nikkie de Jager komen voorlopig vrij

18 augustus 2021 om 12:49 • Aangepast 31 augustus 2021 om 13:07
nl
Drie verdachten van de gewapende overval op YouTuber Nikkie de Jager komen voorlopig vrij. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag besloten, omdat er nog geen zicht is op de inhoudelijke behandeling van hun strafproces.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Songfestivalpresentatrice en YouTube-ster Nikkie de Jager werd in augustus vorig jaar met haar verloofde overvallen in hun huis in Uden. Vier overvallers hielden hen onder schot. De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton. De Jager volgde de zitting woensdag via een videoverbinding.

Al acht maanden vast
De drie verdachten werden in december opgepakt en zitten sindsdien en dus al acht maanden in voorarrest. De rechtbank gaf aan lang geworsteld te hebben met de schorsingsverzoeken. De rechtbank noemde de misdrijven zeer ernstig. "Past dan überhaupt wel een schorsing?", vroeg de rechter zich openlijk af.

Omdat het echter nog wel een halfjaar kan duren voordat de zaak inhoudelijk kan worden behandeld, besloot de rechtbank na lang wikken en wegen het drietal toch te laten gaan tot aan de einduitspraak van de strafzaak, waar verdachten bij een mogelijke veroordeling hoge gevangenisstraffen kunnen krijgen.

De zeven tot acht verdachten zouden een criminele organisatie vormen. De bende zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) in heel 2020 misdrijven gepleegd hebben zoals diefstallen, afpersing met geweld en woningovervallen. Ze had het voorzien op bekende Nederlanders en rijke mensen. De bende zou ook achter de mislukte overval op tv-coryfee en oud-voetballer René van der Gijp zitten.

Contactverbod voor medeverdachten
De verdachten, die donderdag worden vrijgelaten, krijgen allemaal een contactverbod met hun medeverdachten. Ook moeten ze meewerken met de reclassering, mogen ze in de tussentijd geen strafbare feiten plegen en dienen ze zich te houden aan oproepen van politie en justitie.

In juni kwamen al vier andere verdachten vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.