PSV na nederlaag bij Benfica: ‘We speelden goed, maar hadden meer verdiend'

19 augustus 2021 om 00:06 • Aangepast 19 augustus 2021 om 09:48
nl
PSV reist met gemengde gevoelens terug naar Eindhoven. Enerzijds is er tevredenheid over de manier van spelen en de veerkracht, anderzijds baalt de club logischerwijs van 2-1 nederlaag tegen Benfica en het feit dat er veel meer in zat voor de Eindhovenaren in de Portugese hoofdstad. “Zij tonen efficiëntie en wij laten dat na.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Roger Schmidt kon na afloop niet anders concluderen dan dat hij blij was met de manier waarop PSV voor de dag kwam in Estadio Da Luz. De Duitse oefenmeester vond, ondanks de twee tegendoelpunten in de eerste helft, dat zijn ploeg de hele wedstrijd goed heeft gespeeld. “En we hadden uiteindelijk meer verdiend. Ik ben tevreden met hoe we speelden, ook in de eerste helft. Ik was ook kalm tijdens de rust, want ik was er zeker van dat we hier konden presteren en dat we een goal konden maken.”

PSV scoorde dus eenmaal in Lissabon, via een afstandsschot van Cody Gakpo. Volgens verdediger André Ramalho creëerde PSV wel genoeg kansen, maar schoot het team tekort in de efficiëntie. “Benfica krijgt in de eerste helft twee kansen en het zijn direct twee goals. Natuurlijk waren het onnodige goals. Maar wij kregen daarna ook gewoon kansen, alleen scoorden we toen nog niet.”

"Ondanks de twee tegenslagen bleven we goed voetbal spelen."

Wie PSV in de beginfase zag, zag een PSV dat zoekende was en beduusd oogde door de 20.000 uitzinnige Portugese fans en het indrukwekkende stadion. Maar volgens Ramalho was er geen greintje nervositeit te bespeuren bij zijn ploeg. “Nee, we waren niet onder de indruk. We zagen dat we de kwaliteit hadden om ze hier pijn te doen en om een goal te maken. We hadden de tweede goal verdiend, maar zo is voetbal nou eenmaal.”

Ontevredenheid over het gebrek aan efficiëntie, tevredenheid over het vertoonde spel. Trainer Schmidt zag zijn ploeg goed reageren op de twee mentale tikken die Benfica uitdeelde in de vorm van twee goals. “Toch bleven we goed voetbal spelen.”

“We zijn ook heel gemotiveerd om volgende week alles te geven voor onze fans in het Philips Stadion."

Een PSV'er die opviel was Mario Götze. De middenvelder was een van de betere, zo niet de beste speler aan Eindhovense zijde, zag ook Schmidt. “We wisten dat Benfica zich op hem zou focussen. Maar Mario speelde een goede wedstrijd. Hij weet altijd de ruimte te vinden en kan andere spelers beter maken.”

PSV zal niet te lang in de teleurstelling van het ontbreken van die tweede goal moeten blijven hangen. Feit is dat de 2-1 nederlaag nog volop kansen biedt om het volgende week in eigen huis af te maken. “We zijn ook heel gemotiveerd om volgende week alles te geven voor onze fans in het Philips Stadion. Natuurlijk zorgen die fans voor een extra impuls, dat zal ons zeker helpen. Het is nu pas rust, volgende week volgt de tweede helft en dan moeten we weer net zo spelen, met iets meer focus voorin in de afronding.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.