High Tech Campus blij met nieuwe eigenaar: meer technologie en kennis - Omroep Brabant
Video

High Tech Campus blij met nieuwe eigenaar: meer technologie en kennis

19 augustus 2021 om 20:02 • Aangepast 20 augustus 2021 om 09:51
nl
Wachten op privacy instellingen...
De directie van de High Tech Campus is blij met de nieuwe eigenaar. Woensdag werd bekend dat ondernemer Marcel Boekhoorn het terrein van de campus in het zuiden van Eindhoven verkoopt aan het Amerikaanse bedrijf Oaktree. Er zou ruim een miljard euro mee gemoeid zijn.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

De nieuwe eigenaar is van plan om nog meer bedrijven naar de campus te trekken. Er is volgens Hilde de Vocht van High Tech Campus nog 80.000 vierkante meter beschikbaar om vol te bouwen met High Tech bedrijven. “Wij hopen dat de Amerikaanse investeerder bedrijven weet te interesseren uit het eigen netwerk. Op die manier wordt de High Tech Campus nog internationaler.”

Dat een Amerikaans investeerder er naar verluidt één miljard euro voor over heeft, zegt volgens het management iets over de status die de campus in de afgelopen jaren heeft verworven in de wereld.

Andere huisbaas
Voor de 235 bedrijven die al op de Campus zitten, verandert er eigenlijk niets. Zij krijgen een andere huisbaas, maar huurcontracten lopen gewoon door. Wel gaan ze volgens De Vocht profiteren van het feit dat er nog meer technologie en kennis op de Campus komt. De directie van het campusterrein gaat mee over naar de nieuwe eigenaar.

Dat de High Tech Campus (HTC) in Amerikaanse handen komt betekent niet dat we onze kennis aan de Verenigde Staten kwijt raken. Oaktree koopt de grond en de gebouwen. De slimme producten die hier worden bedacht en ontwikkeld blijven gewoon eigendom van de bedrijven die de panden huren.

425 miljoen euro
De HTC was ooit van Philips, maar werd in 2012 verkocht aan de bekende ondernemer Marcel Boekhoorn voor 425 miljoen euro. Hij verkoopt het terrein nu voor ruim een miljard.

“Dat is voor hem een gouden greep geweest”, zegt De Vocht. ”Boekhoorn heeft de laatste jaren flink in de campus geïnvesteerd. Er zijn nieuwe bedrijven bij gekomen en bijvoorbeeld ook restaurants. Met de verkoop heeft hij die investeringen dubbel en dwars terugverdiend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone