Video

Bonnie St Claire zet handtekeningen in Bredase kroeg: 'Alsof ik thuiskom'

22 augustus 2021 om 17:50 • Aangepast 23 augustus 2021 om 11:02
nl
Hoog bezoek zondagmiddag in de Venise Bar in Breda. Zangeres Bonnie St. Claire kwam daar langs om haar nieuwe boek te signeren voor fans. 'Kwam een vrouw bij de slijterij', is de toepasselijke titel van de autobiografie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

"Het is echt een Brabants welkom zo te zien!" is de opgetogen reactie van Bonnie als ze onder gejuich en applaus wordt ontvangen bij de bar. "Ik heb best vaak in Breda opgetreden, het voelt een beetje als thuiskomen." Dan neemt ze plaats aan een tafeltje op het terras, waar iedereen die dat wil zijn boek kan laten signeren. En natuurlijk met Bonnie op de foto kan gaan.

De inmiddels 71-jarige zangers had eind jaren zeventig hits met nummers als 'Rocky' en 'Dokter Bernard'. In de jaren tachtig vormde ze een duo met de voormalige Luv'-zangeres José. Daarna brak een periode aan waarin ze vooral de roddelbladen haalde door haar drankgebruik.

"Ze is ook een heel goede zangeres, dat moeten mensen niet onderschatten."

"Ik ben echt een diehard fan", verklaart een man die uit Zevenbergen is gekomen om Bonnie St. Claire te ontmoeten. "Ik heb ooit nog met haar opgetreden in Prinsenbeek. Het is een mooi mens, haar uitstraling is geweldig, ze is lief, geen spatjes", zo verklaart hij zijn liefde.

Daar sluit een andere fan zich bij aan. "Maar ze is ook een heel goede zangeres, dat moeten mensen niet onderschatten." Hij heeft een flesje alcoholvrije bubbels voor haar meegenomen. "Ik ben zelf ook een Bonnie, ook alcoholist." Hij hoopt dat ze zijn plaat wil signeren. "Uit 1974, zit nog geen kraakje op."

"Ik vind het heel kwetsbaar, wat ze doet met zo'n boek."

Maar de meeste fans hebben haar boek bij zich, Kwam een vrouw bij de slijterij. "Bonnie is jeugdsentiment voor ons", legt een vrouw uit die met haar vriendin langs komt. "Maar het is ook heel kwetsbaar wat ze doet, met zo'n boek." De dames kunnen het wel waarderen. "Ze heeft ook heel veel meegemaakt natuurlijk." Al blijft de muziek het belangrijkst voor ze. "Heerlijk meezingen!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!