Video

Haringvlietbrug versmald en maximumsnelheid omlaag

23 augustus 2021 om 06:02 • Aangepast 24 augustus 2021 om 05:57
nl
Op de Haringvlietbrug geldt vanaf deze maandag een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur in plaats van de gebruikelijke honderd per uur. Ook worden in beide rijrichtingen van de A29 de twee rijstroken versmald en de parallelbaan wordt afgesloten voor auto's. De brug opent een keer per week voor de hoge scheepvaart.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Afgelopen weekend was de brug, die Brabant bij Willemstad verbindt met de Hoeksche Waard, grotendeels gesloten om deze verkeersmaatregelen voor te bereiden. Die zijn nodig omdat aluminium platen die met klemmen aan de brug zijn bevestigd, lostrillen door het verkeer dat over de brug rijdt.

Klem of plaat zou kunnen loskomen
De sterkte van die trillingen wordt bepaald door de hoeveelheid verkeer, het gewicht en de snelheid. Zonder maatregelen zou een klem of plaat kunnen loskomen.

De maatregelen duren tot de renovatie van de brug in 2023. Pas dan is een rigoureuze aanpak mogelijk. De Haringvlietbrug is naast de Moerdijkbrug de belangrijkste verbinding tussen Brabant en Zuid-Holland. Door al deze maatregelen worden de komende jaren lange files en veel vertragingen verwacht op de A29 en de uitwijkroute over de A16. De maximumsnelheid wordt dagelijks gecontroleerd.

Beelden van de nieuwe verkeerssituatie op de Haringvlietbrug:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.