Verdachte van aanslagen op Poolse supermarkten ontkent

23 augustus 2021 om 17:24 • Aangepast 24 augustus 2021 om 13:01
nl
Een 26-jarige Amsterdammer die een coördinerende rol zou hebben gehad bij ten minste drie aanslagen op Poolse supermarkten vorig jaar, ontkent alles. Twee van de doelwitten waren winkels in Heeswijk-Dinther en Tilburg.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Ik heb er niets mee te maken", zei Serginio S. maandag in de rechtbank in Haarlem. Daar stond hij voor het eerst voor de rechter. Vorige week beten in een andere voorbereidende zitting twee andere verdachten het spits af.

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet S. als de man die bij twee aanslagen in Beverwijk en een in Heeswijk-Dinther afgelopen december zowel de chauffeurs aanstuurde als de mannen die de explosieven zouden hebben geplaatst. Justitie baseert zich daarbij op de locaties waar zijn mobiele telefoon was en op verklaringen van een chauffeur. Die heeft toegegeven dat hij 'ritjes' heeft gemaakt, maar claimt dat hij niet wist waarvoor.

'Flinterdun'
De advocaat van S. noemde de aanwijzingen 'flinterdun'. Hij vindt dat zijn cliënt onder voorwaarden op vrije voeten moet worden gesteld. "Dat een telefoon op bepaalde plaatsen is geweest, betekent natuurlijk niet dat mijn cliënt daar ook was."

De raadsman noemde ook de aanslag in Lelystad in de nacht van zondag op maandag een reden S. vrij te laten. "Mijn cliënt zou de aanslagen gecoördineerd hebben, maar hij zit vast en de aanslagen gaan gewoon door."

Ondanks het betoog van de advocaat besloot justitie de 26-jarige Amsterdammer voorlopig achter slot en grendel te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.