Gestolen buksen die opdoken in Oss zijn van Limburgse schutterij

25 augustus 2021 om 21:39 • Aangepast 26 augustus 2021 om 12:34
nl
Vijf gestolen buksen, exercitiegeweren en munitie van de Venrayse Schutterij 't Zandakkergilde St. Jan zijn dinsdagmiddag teruggevonden in een woning in Oss. De politie vond de wapens bij een inval in Oss. Het onderzoek is nog in volle gang, vertelt Bernie van Lierop, voorzitter van de vereniging. "Niet alles is teruggevonden maar wel het belangrijkste."
Profielfoto van 1Limburg
Geschreven door
1Limburg

Van Lierop is blij voor de schutters en de overige gildeleden. "Mijn tranen komen pas als de geweren weer thuis zijn en ik ze kan vasthouden. Terug waar ze horen."

Voortbestaan onzeker
Op 21 juli werd ingebroken in het clubgebouw van de Limburgse schutterij. Van Lierop vreesde na de diefstal voor het voortbestaan van de schutterij. "We hebben minimaal twee schuttersbuksen nodig en historische wapens voor de optochten."

Door corona heeft de schutterij weinig evenementen kunnen organiseren waardoor er ook minder geld binnenkwam. Ook is er de afgelopen jaren geïnvesteerd in een nieuwe fundering en een nieuwe buks. "Dat heeft natuurlijk een flinke duit gekost. De kostenpost door de diefstal, die niet helemaal vergoed wordt, betreft toch tienduizenden euro's."

'Te druk met wateroverlast'
Het gebouw is door de inbraak flink beschadigd. De schutterij wacht nog op de uitkering van de schadevergoeding door de verzekering. Van Lierop vertelt dat de verzekering het te druk heeft met de wateroverlast.

De vereniging gebruikt bij het koningsvogelschieten op 19 september nog buksen van een andere vereniging. Op 24 april hopen de schutters in Venray voor het eerst weer met het eigen materiaal te kunnen optreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!