Video

Poolse vrouw die dood werd gevonden in Breda meermaals door hoofd geschoten

31 augustus 2021 om 10:30 • Aangepast 1 september 2021 om 13:08
nl
De vrouw die in februari dood werd gevonden in haar huis in Breda, is meerdere keren door haar hoofd geschoten. Dat is dinsdagochtend bekend geworden in de rechtbank in Breda. Haar vriend staat terecht voor moord. Het huis waar het slachtoffer werd gevonden, staat aan de Cornelis Outshoornstraat.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte de vrouw met opzet van het leven beroofd, door haar herhaaldelijk door het hoofd te schieten. Dit zou hij ‘na kalm beraad en rustig overleg’ hebben gedaan, zo is de bijna 36-jarige verdachte ten laste gelegd. De man werd op dezelfde dag nog in zijn woonplaats Dordrecht aangehouden.

Rechtbank stemt in met reconstructie
Tijdens de zogeheten pro forma zitting bleek dat het onderzoek nog steeds in volle gang is. De rechtbank heeft ingestemd met het verzoek van de officier tot een reconstructie van de wijze waarop de vrouw om het leven is gebracht. De inhoudelijke behandeling kan pas plaatsvinden na deze reconstructie. Wel zal nog een tweede regiezitting plaatsvinden over de stand van zaken.

'Echt vaak ruzie'
Het slachtoffer komt uit Polen en had drie kinderen, van wie er twee nog bij haar woonden. Het is niet duidelijk of zij thuis waren op de dag (20 februari) dat hun moeder om het leven is gebracht en werd aangetroffen. Het is evenmin bekend waar ze nu zijn.

Een buurvrouw die een reservesleutel van het huis van de overleden vrouw had, vertelt dat de vriend geregeld over de vloer kwam. "Ze hadden zeker langer dan een jaar een relatie, maar er was echt vaak ruzie”, aldus de vrouw. Volgens haar is de politie een aantal keren aan de deur geweest.

'Verdachte werd behandeld vanwege PTSS'
Een buurman van het slachtoffer beaamt dat er ‘heel vaak ruzie’ was. “Je hoorde dan geschreeuw”, aldus de man. Volgens hem heeft de verdachte ooit verteld dat hij trauma’s had: “Tegen mij heeft hij gezegd dat hij uitgezonden is geweest en onder behandeling staat voor een posttraumatische stress-stoornis."

Een goede vriendin van de man uit Dordrecht bevestigde eerder aan Omroep Brabant dat het koppel meer dan eens ruzie had. "De vrouw haalde dan met messen en andere voorwerpen naar hem uit. Ze zette ook het mes op zijn lichaam", aldus de vriendin van de verdachte. Volgens haar had de Bredase problemen met haar ex, die de vader van haar kinderen is. Ze had met beiden te doen: "Zij heeft dit niet verdiend maar hij ook niet.”

Onderzoek naar voetsporen bij het appartement (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Onderzoek naar voetsporen bij het appartement (foto: Tom van der Put/SQ Vision).

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!