Coronabesmettingen stijgen ook in Brabant weer - Omroep Brabant

Coronabesmettingen stijgen ook in Brabant weer

31 augustus 2021 om 15:22 • Aangepast 1 september 2021 om 14:45
nl
Na weken van een dalend weektotaal, is nu ook in Brabant een stijging van het aantal coronabesmettingen te zien. Afgelopen week werden er 1795 positieve coronatesten geregistreerd. Voor het eerst dus meer dan een week eerder: een stijging van ruim negen procent.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Vorige week dinsdag lag het weektotaal op 1644 nieuwe besmettingen. Een week daarvoor was het iets meer dan tweeduizend nieuwe besmettingen in de week en de week daarvoor waren het er ruim 2300.

Landelijk gezien was de stijging van het aantal besmettingen al eerder ingezet. In de afgelopen week steeg dat aantal licht verder: er waren er landelijk gezien 17.575 nieuwe besmettingen, dat is anderhalf procent meer dan een week eerder.

R-getal
Het reproductiegetal veranderde ook nauwelijks. Dat cijfer geeft aan hoe snel het coronavirus zich verspreidt. Het staat nu op 1,01, net als vorige week dinsdag. Toen kwam het voor het eerst in een maand boven de 1 uit. Afgelopen vrijdag steeg het minimaal, naar 1,02. Bij een getal van rond de 1 is de uitbraak stabiel.

Ziekenhuisopnames
Het aantal ziekenhuisopnames veranderde landelijk gezien nauwelijks. Zeker 415 coronapatiënten waren vorige week zo ziek, dat ze moesten worden opgenomen. Van hen belandden 97 op een intensive care. De week ervoor waren 426 mensen opgenomen, van wie 97 op een intensive care kwamen te liggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.