Video

Bossche horecaondernemers slapen op hun terras na golf aan inbraken

1 september 2021 om 15:34 • Aangepast 2 september 2021 om 15:58
nl
Afgelopen week hebben inbrekers flink huisgehouden bij vier pop-up terrassen in Den Bosch. Ze gingen er vandoor met pinautomaten, portemonnees, dure drankflessen, parasols en de fooienpot. Verschillende horeca-ondernemers hebben besloten de komende nachten bij hun terras te slapen, in de hoop de dieven zo weg te houden.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

"Ik werd dinsdagmiddag gebeld door een collega dat het slot van de opslagcontainer geforceerd was", vertelt Bing Berendsen, de eigenaar van Terrastuin de Muntel. "Toen ik aankwam, zag ik dat ze echt van alles hadden meegenomen: pinautomaten, portemonnees en dure champagneflessen. Ze hebben ook het oude spaarvarkentje waar de fooi in zat kapot gegooid en namen de inhoud mee." Hij schat de schade tussen de 2500 en 3000 euro.

Ook bij De Waterkant van Ruud Bruins is ingebroken. Hij vindt het verschrikkelijk en begrijpt er niks van. "Na zo'n jaar probeerden we toch iets van de zomer te maken. Niet alleen voor de horecazaken zonder inkomen, maar ook voor alle inwoners van Den Bosch."

De schade bij de Waterkant is nog onbekend. "We zijn nog aan het inventariseren wat er mist uit onze koeling. In ieder geval zijn er elf portofoons gestolen en een steekwagen. Waarschijnlijk hebben ze die gebruikt om de spullen te vervoeren."

De verschillende horeca-eigenaren hebben elkaar gewaarschuwd. Zowel Bruins als Berendsen hebben besloten om de komende nachten te gaan slapen bij hun terrassen. Ruud Bruins slaapt er samen met een collega. Met hoeveel mensen Berendsen gaat overnachten bij zijn terras, wil hij liever niet zeggen. "Ik wil de inbrekers niet te veel informatie geven over vanavond."

"Ze wisten echt precies waar alles stond."

Berendsen denkt zelf dat ze al een tijdje in de gaten zijn gehouden door de inbrekers. "Ze wisten echt precies waar alles stond. Daarnaast zijn ze ook heel bewust langsgekomen op het eind van de week. Dan is er natuurlijk het meest te halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.