Video

Balkons naar beneden gestort in Oudenbosch: 'We hoorden een luide knal'

2 september 2021 om 07:30 • Aangepast 3 september 2021 om 09:49
nl
Aan het Luitenant Looymanshof in Oudenbosch zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee balkons van een appartementengebouw naar beneden gestort. Er raakte niemand gewond. De burgemeester van Halderberge zegt geschrokken te zijn door de gebeurtenissen en zegt te gaan zorgen dat de eigenaar van het pand maatregelen neemt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“Gelukkig maar. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als zoiets overdag gebeurt”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Bovenste balkon eerst afgebroken
Het lijkt erop dat beide balkonszijn afgebroken. Vermoedelijk is het bovenste balkon eerst afgebroken en op het onderste gevallen. Beide balkons zijn recht naar beneden gestort.

Rond acht uur 's ochtends liggen de balkons er nog steeds. De straat is niet afgesloten voor verkeer. Gemeente Halderberge overlegt 's ochtends over de kwestie.

Harde knal
Een van de buurtbewoners in het appartementencomplex zegt rond vijf uur ’s nachts wakker te zijn geschrokken van een harde knal. “We dachten eerst: er is een gasfles ontploft. Maar toen lazen we in de Whatsapp-chatgroep van de buurt dat het om neergestorte balkons ging.

De brandweer is aanwezig.
De brandweer is aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!