Nepvoetbalscout vroeg 160 jongens om zichzelf naakt te filmen: eis 4 jaar

2 september 2021 om 16:03 • Aangepast 3 september 2021 om 09:23
nl
Een man van 63 uit Eindhoven deed alsof hij voetbalscout was en benaderde zo jonge voetballertjes met onzedelijke voorstellen. Wereldwijd heeft hij via internet 160 slachtoffertjes gemaakt. De meesten van hen waren tussen de 11 en 13 jaar oud. De man hoorde donderdag bij de rechtbank in Den Bosch vier jaar cel eisen, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De man stond ook terecht voor het verspreiden van kinderporno.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

Als zogenaamde voetbalscout vroeg de verdachte of de jongens zichzelf naakt met de webcam wilden filmen en daarbij vergaande seksuele handelingen te verrichten. Die beelden zou hij gebruiken om te beoordelen of de voetballertjes geschikt waren voor de sport. Bij zijn aanhouding werden in zijn huis honderden filmpjes en duizenden foto’s aangetroffen.

De man deed zich ook voor als jong meisje en op die manier legde hij contact met slachtoffers. Dat gebeurde jarenlang, van 2013 tot 2019. De meesten van hen waren jongens tussen de 11 en 13 jaar oud, maar sommigen waren ook jonger. Zeven van hen hebben aangifte gedaan.

PSV maakte in 2019 voor het eerst melding bij de politie van de praktijken van de man. Eerder dat jaar, in mei, had hij al jongens in Lieshout en Beek en Donk benaderd. De plaatselijke voetbalverenigingen ELI en Sparta '25 stuurden waarschuwingen rond. Dat deed ook VV Nijnsel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.