Bilal, Ilias en Abi stierven bij ongeluk Spanje, Tilburg-Noord in rouw

3 september 2021 om 10:52 • Aangepast 3 september 2021 om 18:05
nl
Met ongeloof wordt in Tilburg-Noord gereageerd op de plotselinge dood van drie jongens uit de wijk. De neven Bilal en Ilias en hun vriend Abi kwamen om het leven bij een verkeersongeluk in het Spaanse Baskenland. Ze werden 19 en 20 jaar oud.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Volgens Mohammed Aknin van Moslim Empowerment Tilburg kennen veel inwoners van Tilburg-Noord de slachtoffers. "Het zijn rustige, lieve jongens. De meeste jongeren kennen de drie van het voetbalveld en de straat."

Volgens Aknin is de impact enorm. Bilal en Ilias, beiden van Marokkaanse afkomst en Abi, van Somalische afkomst, reden met zijn drieën door Spanje. Of ze op weg waren naar Marokko is niet bekend. "Ik denk dat ze op vakantie waren", zegt Aknin. "We hebben hier in Tilburg de laatste tijd al vaker mensen verloren bij verkeersongelukken. Dat hakt er steeds enorm in."

Eerder vrijdag werd gesproken over twee broers en een vriend, maar Aknin geeft aan dat het om neven en een vriend gaat.

Hooibalen vlogen in brand
Verwacht wordt dat er binnenkort in de moskee een dodengebed gehouden wordt. In welke moskee dat gaat gebeuren is niet bekend. Aknin weet niet zeker of de drie jongens ook daadwerkelijk terug naar Tilburg komen. "De Marokkaanse jongens worden waarschijnlijk in Marokko begraven. Misschien dat ze daarheen gaan?"

De NOS meldt dat er bij het ongeluk in Spanje hooibalen van een vrachtwagen vielen. De auto waarin de jongens uit Tilburg reden, werd daardoor geraakt. Twee van de jongens raakten beklemd door de balen, die in brand vlogen.

De brandweer bluste het vuur en haalde de mannen uit hun auto. Twee mannen overleden ter plekke. De derde werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.