Paardendief Rowan S. moet vier maanden de cel in

6 september 2021 om 15:52 • Aangepast 7 september 2021 om 15:50
nl
Rowan S., die al eens werd veroordeeld voor het ontvoeren van zijn baby Hannah, moet vier maanden de cel in. Nu omdat hij paarden verduisterde. S. kreeg maandag zijn straf te horen in de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De nu 29-jarige Rowan S. werd in mei 2019 aangehouden op een recreatiepark in Oost-, West- en Middelbeers. Hij zou hebben geholpen bij het doorverkopen van paarden, maar betaalde de eigenaars geen cent terug. Rowan gaf steeds andere namen op bij zijn handel.

Justitie wilde de man ook vervolgen omdat hij met een auto inreed op een van de gedupeerden, maar de rechtbank spreekt hem daarvan vrij. De rechtbank gaat niet mee in de door justitie geëiste rij-ontzegging van twaalf maanden Zijn slachtoffers komen uit onder meer Boxtel, Gemert, Lierop en Schijndel. Rowan zou hen bedrogen hebben tussen november 2017 en eind april 2019.

Baby Hannah
Rowan S. lag in die periode ook overhoop met jeugdzorginstellingen en verschillende pleegouders van zijn dochter Hannah. In februari 2018 ontvoerde hij, samen met zijn toenmalige vriendin Kim, hun baby. Ze gristen het kind, op een parkeerterrein in Eersel, uit handen van een oppasouder.

Dezelfde dag nog werd het meisje teruggevonden in een vakantiepark in Duitsland, samen met haar ouders. Rowan en Kim werden aangehouden en uiteindelijk veroordeeld. Het kind is nooit meer bij hen teruggekeerd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.