Video

Felle brand leidt tot grote schade aan huis en schuurtjes in Sint-Oedenrode

7 september 2021 om 05:59 • Aangepast 8 september 2021 om 10:15
nl
De tuin van een huis en twee schuurtjes aan de Frederikstraat en de Wilhelminastraat in Sint-Oedenrode zijn afgelopen nacht zwaar beschadigd bij een brand. Het vuur brak tegen drie uur uit en begon door nog onbekende oorzaak in een van die schuurtjes. Binnen de kortste keren was er sprake van een felle brand. Er raakte niemand gewond.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Een huis aan de Wilhelminastraat is korte tijd door de brandweer nat gehouden om te voorkomen dat ook hier schade zou ontstaan.

Ineens wel erg warm
"Het was wel schrikken vannacht", vertelt een man van wie zijn moeder naast het getroffen huis woont. Omdat ze op vakantie was, was haar zoon gealarmeerd. Volgens hem is de brand ontdekt door achterburen. "Die hadden hun nachtdienst achter de rug en waren nog wakker toen ze voelden dat het opeens wel erg warm werd in huis. Hun kat begon ook raar te doen. Vervolgens ontdekten ze de brand. Het vuur moet zijn ontstaan in de schuur van mijn buren, maar we weten niet hoe."

De achterburen bevestigen dat ze tegen drieën 'gerommel en een knal' hoorden. "We deden daarop de gordijnen open en zagen alleen maar rook en vlammen. Mijn vriend is direct naar buiten gerend en hij heeft de buurt gewekt en naar buiten gestuurd. Ik heb ondertussen de brandweer gebeld", vertelt de vrouw van het wakkere stel. Hun huis liep amper schade op, de tuin van de schuur die in brand stond des te meer.

Gelukkig geen gewonden
"Eén van de schuurtjes is ook compleet afgebrand. Mijn schuur is ook een beetje beschadigd, vooral het dak, maar dat is te overzien. Gelukkig is niemand gewond geraakt, dat is het belangrijkste", aldus de man die tijdelijk in de buurt woont.

Omwonenden keken toe hoe brandweerlieden het vuur, dat snel om zich heen greep, probeerden te blussen. Voor de klus zijn zeker drie wagens ingezet. Stichting Salvage, dat gedupeerden van de brand in de eerste uren bijstaat, werd ingeschakeld om hulp te verlenen.

Wachten op privacy instellingen...
Het bluswater herinnert aan de brand van afgelopen nacht (foto: Ista van Galen).
Het bluswater herinnert aan de brand van afgelopen nacht (foto: Ista van Galen).
Brandweerlieden kijken toe (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweerlieden kijken toe (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Het vuur werd van alle kanten bestreden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het vuur werd van alle kanten bestreden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Er kwam veel rook vrij (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Er kwam veel rook vrij (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!