Roosendaal heeft genoeg van plunderaars van kledingcontainers

8 september 2021 om 19:00 • Aangepast 8 september 2021 om 22:41
nl
De gemeente Roosendaal is klaar met de bovengrondse kledingcontainers. Onlangs stond raadslid Selda Bozkurt tijdens een bezoekje bij de container op de Van Beethovenlaan met haar mond vol tanden, toen de zakken uit haar handen werden gegrist. Dat kon zo niet langer, vond ze. "Dit is heel asociaal."
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Bozkurt vroeg het college of het op de hoogte was van de opdringerige kledingzoekers én de rotzooi die zij achterlieten. Want nu was het vaak een bende rondom de kledingcontainers. "Ze trekken die zakken eruit, pakken wat ze nodig hebben en dumpen de rest. Niet eens terug in de container, maar gewoon op straat,” legde Bozkurt laatst uit.

De gemeente laat nu weten voortaan de voorkeur te geven aan ondergrondse containers. "Daar kunnen in ieder geval geen zakken meer uit worden getrokken." Wel denkt het college dat het probleem vooral speelt op één bepaalde locatie. "Dit fenomeen komt nu vooral voor aan de Van Beethovenlaan. Bij de overige bovengrondse textielcontainers zien we het maar zelden."

De containers aan de Van Beethovenlaan staan dan ook boven aan het lijstje van de gemeente. "De naastgelegen Jumbo-supermarkt wordt de komende jaren verbouwd en uitgebreid. Binnen dat project worden ook de nieuwe, ondergrondse containers meegenomen."

"Vorige week zag ik dat diezelfde mensen nog steeds bij de containers stonden. Ik durf er niet meer naar toe."

Bozkurt is blij dat de gemeente aangeeft er iets aan te willen doen, maar heeft weinig vertrouwen in het tempo van de aanpak. "Voordat die supermarkt wordt verbouwd, zijn we misschien zomaar vijf, zes jaar verder. Maar er moet gewoon snel iets gebeuren. Vorige week zag ik dat diezelfde mensen nog steeds bij de containers stonden. Ik durf er niet meer naar toe."

Het zal dan ook niet lang duren voor het college nieuwe vragen van Bozkurt kan verwachten. "Dit is te makkelijk. Ik wil weten wanneer er iets aan dit probleem gedaan wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!