Helmonder (43) bekent in 112-gesprek dat hij zijn moeder doodde

10 september 2021 om 14:40 • Aangepast 13 september 2021 om 09:35
nl
Een man heeft bekend dat hij donderdag zijn moeder van 68 om het leven heeft gebracht. Hij belde zelf met 112 om dit te melden. De vrouw werd donderdagmiddag dood gevonden in haar huis in Helmond. Eerder deze vrijdag werd bekend dat de verdachte van 43 nog zeker twee weken langer vast blijft zitten. De rechter heeft dat besloten.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouw werd 's middags rond half twee gevonden in haar huis aan het Lambertushof in Helmond. Kort daarna is ze aan haar verwondingen overleden. Ongeveer op datzelfde moment werd op de Burgemeester van Houtlaan in Helmond de 43-jarige zoon van het slachtoffer opgepakt. Dit gebeurde voor zijn huis, elders in de stad, terwijl hij een mes bij zich had.

'Het valt hem zwaar'
Peter van Zon, advocaat van de Helmonder, bevestigt dat zijn cliënt 112 heeft gebeld. Hij zou dat hebben gedaan uit een 'bepaald schuldgevoel'. De raadsman vertelde verder dat het zijn cliënt 'zwaar valt' wat er is gebeurd en dat hij mogelijke 'consequenties aanvaardt.' Van Zon kon nog niets zeggen over de relatie tussen moeder en zoon. Hiervoor is het volgens hem nog te vroeg.

De raadsman meldde verder dat hij er deze vrijdag bij de voorgeleiding van de verdachte op heeft aangedrongen hem psychisch en psychiatrisch te laten onderzoeken. Van Zon bevestigde berichtgeving in het Eindhovens Dagblad dat de man met psychische probleem kampt.

Onderzoek politie in volle gang
De politie onderzoekt wat de aanleiding was voor de steekpartij. Ook moet nog met zekerheid worden vastgesteld dat het mes dat de man op zak had, ook daadwerkelijk gebruikt is als wapen bij de steekpartij. Verder wordt het huis van de verdachte in Helmond doorzocht en zullen zijn psychische problemen onder de loep worden genomen.

Het Lambertushof is een plein achter de kerk in het centrum van Helmond. Het is een heel hechte gemeenschap, vertellen buurtbewoners. Mensen hebben er nu veel steun aan elkaar, zeggen ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!