Buurt schrikt van schoten centrum Eindhoven: 'Snel balkondeur dichtgedaan' - Omroep Brabant
Video

Buurt schrikt van schoten centrum Eindhoven: 'Snel balkondeur dichtgedaan'

11 september 2021 om 10:19 • Aangepast 20 september 2021 om 14:09
nl
Bewoners van de binnenstad in Eindhoven schrokken vrijdagnacht wakker van verschillende schoten. Agenten trokken hun wapen bij het aanhouden van een man aan de Smalle Haven. Die zou samen met nog een andere man een beveiliger op het Stadhuisplein hebben bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het gebeurde rond halftwee", vertelt een buurtbewoonster. "Ik had de balkondeur openstaan en hoorde buiten flink geschreeuw." Toen ze goed luisterde, hoorde ze agenten naar iemand roepen dat die moest blijven staan. "Gevolgd door twee of drie harde knallen. Ik heb snel de balkondeur dichtgedaan, want ik kon niet zien wie er schoot of in welke richting."

Geen gewonden
Vanuit het raam kon ze zien dat de agenten iemand tegen de grond drukten. "Ik hoorde toen geen schoten meer. Toen voelde het veilig genoeg om vanaf mijn balkon poolshoogte te nemen. Meerdere agenten waren op dat moment op de grond aan het zoeken, ik denk naar kogelhulzen." De andere man was op dat moment al aangehouden op het Stadhuisplein.

De twee verdachten zijn vastgezet voor verder onderzoek, laat een politiewoordvoerder weten. Het gaat om een 22-jarige Eindhovenaar en een 35-jarige Helmonder. Bij de aanhouding is niemand gewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...
De politie in de binnenstad van Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De politie in de binnenstad van Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Agenten bij het Stadhuisplein in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Agenten bij het Stadhuisplein in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.