Video

Voetgangers sprongen achter boom om aanrijding in Breda te voorkomen

11 september 2021 om 11:38 • Aangepast 13 september 2021 om 11:51
nl
Twee voetgangers die vrijdagavond bijna werden aangereden door een automobilist in Breda hebben aangifte gedaan van poging doodslag. De automobilist crashte rond kwart voor acht op de Willemstraat en raakte daar terrasmeubels. "Stoelen en tafels vlogen in het rond", laat een politiewoordvoerder weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten gingen achter de bestuurder aan nadat ze zagen dat die zich niet aan de snelheidsregels hield en een beweging maakte om andere auto's te gaan inhalen. Toen de automobilist zag dat de agenten achter hem aankwamen, ging hij er met hoge snelheid vandoor en schoot hij de Willemstraat in.

Geschrokken
Toen de politieauto de hoek omkwam, zagen de agenten de auto midden op de weg stilstaan, met schade. Diverse terrasmeubels lagen verspreid over de straat en daar stonden ook twee geschrokken voetgangers. Zij liepen op de straat toen de auto met hoge snelheid de hoek omkwam. De twee moesten achter een boom springen om niet geraakt te worden.

De verdachte, een 31 jarige man die in Breda verblijft, stond naast zijn auto en werd direct aangehouden. In het politiebureau bleek dat de verdachte twee keer meer had gedronken dan is toegestaan. Hij is vastgezet.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.