Effectief PSV wint met ruime cijfers van AZ

11 september 2021 om 22:50 • Aangepast 12 september 2021 om 21:33
nl
PSV heeft zaterdagavond met 3-0 gewonnen van AZ. In Alkmaar waren de Eindhovenaren zeer effectief.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Na de spectaculaire opening van het verbouwde AFAS Stadion begonnen AZ en PSV aan de eerste topper van dit Eredivisieseizoen. PSV deed dit zonder de geblesseerde Ibrahim Sangaré maar met Cody Gakpo. Beiden waren geblesseerd teruggekeerd van de interlandbreak. Door de afwezigheid van Sangaré ging Olivier Boscagli naar het middenveld en had Armando Obispo een plek centraal achterin.

AZ nam vanaf minuut één het initiatief in het eigen stadion. De ploeg van trainer Pascal Jansen zette PSV vroeg onder druk en was ook het meest dreigend. Na tien minuten had oud-Willem II spits Vangelis Pavlidis de 1-0 voor het inschieten maar hij miste de bal voor een vrijwel open goal.

Wereldgoal
PSV kwam na negentien minuten, zonder zich tot die tijd in het zestienmetergebied te melden, op voorsprong. Van zo’n dertig meter van de goal schoot Olivier Boscagli de bal vol in de winkelhaak. De bal was onhoudbaar voor de Alkmaarse goalie.

Wachten op privacy instellingen...

Maar na die openingstreffer leek AZ alleen maar sterker te worden. Er ontstonden veel hachelijke momenten voor het doel van Joël Drommel waarbij PSV met hangen en wurgen overeind bleef. Dat het 0-1 bij rust stond, was te danken aan een gebrek aan scherpte bij AZ.

Effectief PSV
Ook in de tweede helft kwam PSV amper van de eigen helft af. Trainer Roger Schmidt wisselde na een uur liefst vier keer. Vooral aanvallend werd er vers bloed ingebracht en een van die wissels, de Belg Yorbe Vertessen, bracht PSV na een mooie individuele actie op 2-0 met een schot in de lange hoek.

Daarmee was de wedstrijd beslist en knapte er iets bij AZ. Uiteindelijk was het Ritsu Doan die nog zorgde voor een mooie toegift. De Japanner trok naar binnen en schoot de bal fraai in de lange hoek.

Die 3-0 stand was wel wat geflatteerd, maar bezorgt PSV wel een lekker gevoel. Nog niet zo lang geleden werd er gesproken over het feit dat PSV geen topwedstrijden meer kon winnen. Inmiddels heeft de ploeg de Johan Cruijf Schaal gewonnen van Ajax en nu ook de eerste topper van het Eredivisieseizoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!