Schmidt tevreden na overwinning: 'Wisten dat we niet dominant konden zijn'

12 september 2021 om 00:05 • Aangepast 12 september 2021 om 11:03
nl
PSV wist zaterdagavond met 3-0 te winnen van AZ. De Eindhovenaren waren effectief en wonnen zo de eerste topper van dit voetbalseizoen. PSV-trainer Roger Schmidt was na afloop vooral tevreden over zijn verdediging en invallers.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In het vernieuwde AFAS Stadion nam AZ vanaf minuut één het initiatief. PSV werd teruggedrongen op de eigen helft. Dat was voor Schmidt geen verrassing, hij had zijn team hier al op voorbereid. "Het was een andere wedstrijd dan dat we normaal spelen. We hadden verwacht dat AZ veelal de bal zou hebben. Ze hebben veel spelers verloren maar blijven veel kwaliteit hebben."

Ondanks dat AZ het betere van het spel had, wist de coach dat zijn ploeg nog momenten ging krijgen. "We hebben geaccepteerd dat we niet dominant konden spelen vandaag. Als je dat weet, moet je je gedrag aanpassen aan de wedstrijd. Dat hebben we gedaan."

Invallers
Via de invallers Yorbe Vertessen en Ritsu Doan breidde de Eindhovense topclub de voorsprong uit. Schmidt, vaak bekritiseerd om zijn wissels, is blij met zijn kwalitatief goede invallers. "We hebben iedereen nodig en als coach is het dan ook fijn dat je goede opties hebt om in te brengen."

Voor keeper Joël Drommel kwam het niet als verrassing dat de invallers het verschil maakten in het veld. "Op de training bieden de reserves vaak ook goed weerstand aan het basiselftal. Goed om te zien dat ze dit nu ook in de wedstrijd kunnen laten zien."

Wachten op privacy instellingen...

'Niet slecht'
AZ was dominant maar de verdediging van PSV bleef, soms met hangen en wurgen, overeind. De verdedigers en de doelman kunnen rekenen op complimenten van de trainer. "Onze verdedigers en Joël (Drommel red.) hebben puik werk geleverd. Zij hielden ons vandaag op de been."

Ondanks dat de Eindhovenaren het lastig hadden, vond Schmidt zijn elftal niet slecht spelen. "Vorig seizoen waren wij juist twee keer de betere ploeg, maar verloren we twee keer. Vandaag moesten we verdedigen en hard werken, maar was het spel niet slecht. We hebben onze spaarzame kansen benut. Dat was vorig seizoen ook wel eens anders."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!