Schermen NAC-stadion onveilig, gemeente plaatst zeecontainers

16 september 2021 om 17:13 • Aangepast 24 september 2021 om 12:40
nl
De metalen veiligheidsschermen bij het NAC-stadion voldoen niet aan de eisen. Daarom gaat de gemeente Breda vrijdag zeecontainers plaatsen om ze te verstevigen, vanwege de wedstrijd NAC Breda – FC Emmen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De elf zeecontainers moeten de schermen stabiliseren. "Deze maatregel is nodig omdat uit zeer recent onderzoek naar de constructie van de schermen blijkt dat ze in uitgeklapte vorm niet voldoen aan de veiligheidseisen", schrijft de gemeente Breda. "Dat zou mogelijk een risico kunnen opleveren voor de supporters die langs de schermen lopen."

Indien nodig worden er nog vier containers bij de bussluis geplaatst. Toezichthouders gaan de schermen binnenkort nogmaals onderzoeken. "In de tussentijd treft de gemeente als eigenaar van de schermen maatregelen om risico’s te beperken."

Reparaties
Dit jaar zijn er al verschillende reparaties aan de schermen verricht. "Tot nu toe zijn er geen incidenten geweest rond de veiligheid van de schermen, maar met de recente informatie over de toestand van de schermen, nemen gemeente en NAC Breda geen risico’s", benadrukt de gemeente.

De containers worden zaterdag en maandag weer weggehaald. "De kans bestaat dat bij de volgende wedstrijd van NAC opnieuw moeten worden gewerkt met zeecontainers", schrijft de gemeente. De gemeente Breda en NAC zijn naar eigen zeggen in overleg om een structurele oplossing te vinden zodat de schermen weer veilig gebruikt kunnen worden.

De Rat Verleghstraat wordt afgesloten vanaf vrijdagmiddag drie uur tot zaterdagochtend zes uur. Het verkeer wordt omgeleid met behulp van verkeersregelaars. Bezoekers van de Stada Stores kunnen hier dus last van hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.