Coronanieuws: 220 coronabesmettingen erbij in Brabant - Omroep Brabant
LIVEBLOG

Coronanieuws: 220 coronabesmettingen erbij in Brabant

18 september om 08:45 • Aangepast 19 september om 11:11
Archieffoto: Karin Kamp.
Archieffoto: Karin Kamp.
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Er is een lichte daling in het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen.
  • Griep heeft deze herfst wat in te halen en slaat misschien heviger toe dan normaal.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus en de coronacrisis op onze themapagina.

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

15.35

220 besmettingen erbij in Brabant

In Brabant zijn er zaterdag 220 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Dat zijn er iets meer dan gisteren.

15.30

Gemiddeld aantal positieve coronatests verder gedaald

Afgelopen etmaal zijn er 2051 nieuwe positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er 159 minder vergeleken met vorige week zaterdag. Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is hiermee ook weer verder gedaald.

In de afgelopen zeven dagen kwamen er 14.542 nieuwe coronagevallen binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, aanzienlijk minder vergeleken met de voorgaande weken. Gemiddeld komt dit neer op 2077 nieuwe gevallen per dag, het laagste aantal sinds 7 juli.

13.30

Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen, is de afgelopen 24 uur wat afgenomen. Er liggen zaterdag in totaal 551 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19. Dat zijn er 15 minder meer dan vrijdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er 566 coronapatiënten in de ziekenhuizen

11.01

'Nederlanders die allergisch reageerden op coronaprik kunnen wel tweede prik krijgen'

Ongeveer tienduizend Nederlanders leven in onzekerheid omdat zij allergisch reageerden na hun eerste coronaprik. Volgens de huidige richtlijnen mogen zij niet opnieuw gevaccineerd worden, maar volgens experts kunnen zij wél worden ingeënt. Dat verklaart voorzitter Maurits van Maaren van de Nederlandse Vereniging voor Allergologie en Klinische Immunologie in BN De Stem. Deze mensen kunnen volgens hem in een ziekenhuis veilig gevaccineerd worden.

10.47

'Negentig procent Ergon-medewerkers gevaccineerd, maar meer is mogelijk'

Van de ruim 2600 medewerkers van sociale werkvoorziening Ergon in Eindhoven is naar schatting negentig procent gevaccineerd. Dit getal kan verder omhoog, is de overtuiging. Maar dan moet de GGD wel op locatie komen prikken. De stap naar de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond is voor sommige medewerkers echt te groot, zegt Ergon-woordvoerder Thijs Franssen in het ED. Volgens hem willen ze wel, maar durven ze niet naar zo'n grote GGD-vaccinatiehal, met allemaal mensen die ze niet kennen.

08.27

Oostenrijkse wintersportplaatsen coronaproof

Het wintersportseizoen in Oostenrijk zal wat het coronavirus betreft veilig verlopen. Die belofte deed bondskanselier Sebastian Kurz in een interview met de kranten van de Duitse mediagroep Funke. Bij alle hotels en restaurants moeten bezoekers een coronapas laten zien, waaruit blijkt dat ze gevaccineerd, getest of genezen zijn. En als het aantal besmettingen weer oploopt, worden de regels aangescherpt. Dan mogen alleen nog gevaccineerde wintersporters naar de après-ski, kondigde Kurz aan.

08.07

Griep heeft deze herfst wat in te halen en slaat misschien heviger toe dan normaal

De kans zit er dik in dat de griep en andere luchtwegvirussen deze winter extra veel gaan circuleren. Virologen vrezen een stevige influenza-epidemie. "Door de versoepeling van de afstandsmaatregelen steken andere luchtwegvirussen weer de kop op", legt viroloog Menno de Jong van Amsterdam UMC uit bij de NOS.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...