Aantal coronabesmettingen blijft dalen - Omroep Brabant

Aantal coronabesmettingen blijft dalen

21 september om 15:40 • Aangepast 22 september om 09:30
Archieffoto.
Archieffoto.
De afgelopen week zijn er opnieuw minder coronabesmettingen geconstateerd in Brabant. In de afgelopen zeven dagen zijn er 1317 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is zo'n 16 procent minder dan een week eerder.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Vorige week was er voor het eerst een duidelijke daling te zien in de besmettingscijfers. Toen was de afname ruim tien procent: 1581 nieuwe besmettingen kwamen er toen bij. Deze week is dat aantal verder gedaald.

Landelijke cijfers
Ook in de landelijke cijfers van het aantal besmettingen is een daling te zien. Het RIVM registreerde in Nederland afgelopen week 13.347 positieve coronatests. Dat is het laagste weekcijfers sinds begin juli, vlak voor de vierde golf. Dat is 16,5 procent minder dan de week ervoor.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde naar het laagste niveau sinds half juli. Zo werden afgelopen week 287 coronapatiënten opgenomen, tegenover 374 een week eerder. En ook het reproductiegetal is op het laagste niveau sinds eind juli. Het daalde namelijk van 0,97 naar 0,91.

Dat wijst erop dat het virus steeds meer moeite heeft om nieuwe mensen te besmetten. Een reproductiegetal van 0,91 betekent dat honderd mensen die het coronavirus hebben, gemiddeld 91 anderen besmetten.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...