Straatverlichting valt uit op meerdere plekken in Brabant

21 september 2021 om 20:51 • Aangepast 22 september 2021 om 10:11
nl
Op meerdere plaatsen in Brabant is de straatverlichting dinsdagavond uitgevallen. Van oost tot west, op veel plekken in Brabant was het donker op straat. Volgens netbeheerder Enexis is de storing veroorzaakt door een update van het straatverlichtingssysteem.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Omroep Brabant kreeg dinsdagavond meerdere meldingen binnen van mensen die delen dat de straatverlichting in hun woonplaats is uitgevallen. Volgens Enexis ontstond de storing door een update die dinsdag werd uitgevoerd.

De straatverlichting wordt beheerd met bepaalde boxen die in woonwijken door heel Brabant staan. Die boxen zijn verstopt in elektriciteitskastjes. "We kwamen er 's avonds achter dat die update ervoor zorgde dat de straatlantaarns niet aangingen", zegt woordvoerder Cyriel Hamstra. "Er wordt hard gewerkt om die storing op te lossen." Die update werd alleen uitgevoerd in Brabant, er is daarom geen overlast in andere provincies.

De straatverlichting is niet overal uitgevallen. Dit komt omdat op sommige plekken de straatverlichting nog wordt gestuurd door het oude systeem.

Inmiddels is de verlichting op de meeste plaatsen weer aan.

Op Twitter delen meerdere mensen hun frustratie en verbazing:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!