Negen terreurverdachten die trainden voor aanslag opgepakt in Eindhoven

24 september 2021 om 15:28 • Aangepast 25 september 2021 om 15:24
nl
De politie heeft donderdag in Eindhoven negen mannen aangehouden voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Ze zouden hiervoor in training zijn. Dit meldt het Landelijk Parket vrijdagmiddag. De verdachten zijn 18 tot 31 jaar oud en zouden sympathiseren met het jihadistisch gedachtengoed van IS.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen zijn geboren in Nederland, een van hen is geboren in Afghanistan. De mannen worden verdacht van deelname een terroristische organisatie.

Het Landelijk Parket van justitie en de Landelijke Recherche zijn deze zomer een onderzoek gestart dankzij informatie van de inlichtingendienst AIVD. Bij de doorzoeking van de huizen van de verdachten is beslag gelegd op een groot aantal gegevensdragers. Daarbij zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.

Het opsporingsonderzoek is in volle gang, laat het Landelijk parket vrijdag weten. Het onderzoek richt zich vooral op het verkrijgen van duidelijkheid over de plannen van de negen mannen.

De verdachten zijn vrijdag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De negen mannen zitten in alle beperkingen en mogen alléén met hun advocaten contact hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.