Luxe kasteel met Engelse pub en filmzaal is voor 2,75 miljoen euro van jou

2 oktober 2021 om 09:00 • Aangepast 11 oktober 2021 om 13:54
nl
Op zoek naar een nieuw optrekje aan het water? Kasteel Meerwijk, met daarin onder meer een filmzaal, wijnkelder, Engelse pub en spa, staat te koop. Daar hangt wel een flink prijskaartje aan: de nieuwe eigenaar moet ruim 2,7 miljoen euro voor de villa neertellen.
Profielfoto van Corrado Francke
Geschreven door
Corrado Francke

"Hier in Nederland is een kasteel als dit best uniek", vertelt makelaar Leslie de Ruiter. "In Frankrijk en België word je ermee doodgegooid, maar hier zijn er ook maar weinig van deze vriendelijke kastelen." Daarmee bedoelt hij kastelen die niet gebouwd zijn als verdedigingswerk."

Het kasteel ligt in Meerwijk, naast Den Bosch, en is rond 1840 aan de rivier de Dieze gebouwd. Dit is de vervanger van het oorspronkelijke kasteel, dat van de veertiende tot de negentiende eeuw in het huidige Kasteelpark in Empel stond. Tegenwoordig is het kasteel een officiële trouwlocatie van de gemeente Den Bosch.

Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars.

In 2006 is de villa aan de Gemaalweg gerenoveerd. Aan luxe geen gebrek, want het kasteel heeft negen slaapkamers, een bibliotheek en een dakterras. Een zwembad van negen bij zeven meter, een Turks stoombad, sauna en douche vormen samen de wellnessruimte.

Ook autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen: de garage van het kasteel heeft plek voor tien auto's en ook staat er een grote loods met smeerkuil en hefbrug op het terrein.

In de tuin vind je onder meer een karpervijver, fonteinen, fruitbomen en een verhoogd terras met uitzicht op de Dieze.

Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars.

"Tot nu toe hebben we twintig bezichtigingen gehad", zegt De Ruiter. Volgens hem is er 'veel interesse' in het kasteel met ruim duizend vierkante meter woonoppervlakte. Toch is het kasteel nog niet verkocht. "Aanvankelijk hing er een prijskaartje van 3 miljoen euro aan, nu is de prijs bijgesteld."

'Niet het koopje van de week'
Interesse? Voor 2,75 miljoen euro is het kasteel van jou. "Ik zou bijna zeggen: een aanbod dat je niet kunt weigeren", vindt De Ruiter. "Het is natuurlijk niet het koopje van de week, maar daar zijn dit soort mensen ook niet naar op zoek."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!